Το “αποχετευτικό” στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού.

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού ενέκρινε την μελέτη επέκτασης του Αποχετευτικού Ακαθάρτων των παραλιακών περιοχών Σαρωνικού.
Ένα έργο που πολύ έχει συζητηθεί εντός του Δήμου και ταυτόχρονα δημιουργεί αντιδράσεις σε άλλους Δήμους κυρίως αυτούς που βρίσκονται κοντά στην Ψυττάλεια που είναι ο τελικός Αποδέκτης του έργου. Το γεγονός είναι όμως ότι οι μελέτες έχουν εγκριθεί για τον Σαρωνικό και στη χθεσινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού έγινε ¨ανακεφαλαίωση” του ζητήματος με ενδιαφέροντα κατατοπιστικά στοιχεία .

“Οι μελέτες έχουν γίνει με αποδέκτη λυμάτων την Ψυττάλεια “επεξήγησε ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου και συνεχίζοντας συνόψισε.
“..Μετά από όσα έγιναν τον 1ο και 2ο χρόνο με το θέμα της Φώκαιας κλπ και με τις ανάλογες πιέσεις σε πολιτικό επίπεδο αλλά και σε υπηρεσιακό στην ΕΥΔΑΠ, έγινε αποδεκτό ότι τα λύματα του Σαρωνικού θα οδηγηθούν στην Ψυττάλεια και όλες οι μελέτες γίνονται με αυτή πλέον την κατεύθυνση.
Πρόκειται για 3 διαφορετικές μελέτες.
1. Εσωτερικά δίκτυα Αναβύσσου, Π.Φώκαιας και Σαρωνίδας.
Η μελέτη επικαιροποιήθηκε και την ενέκρινε η ΕΥΔΑΠ και στο επόμενο ΔΣ θα υποβληθεί το θέμα για να ψηφιστεί η αποδοχή της.

2. Δίκτυο Λαγονησίου που ήδη παραδόθηκε.
Το έργο έχει εγκριθεί από το ΕΠΠΕΡΑΑ με προυπολογισμό 79 εκ ευρώ και έχει ενταχθεί στη περίοδο 2014-2020 διότι δεν θα μπορούσαν να ξεκινήσουν έργα μέσα στο 2013

3. Κεντρικός αγωγός σύνδεσης ΘΥΜΑΡΙ-ΒΑΡΗ, μελέτη την οποία έχει αναλάβει η ΕΥΔΑΠ, ήδη έχει περατωθεί η προμελέτη και μέσα στο χειμώνα θα περατωθεί η Μελέτη.

Αυτή τη περίοδο έχει τεθεί σε Διαβούλευση η ΜΠΕ (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) από την ΕΥΠΕ (ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ) του ΥΠΕΚΑ, οπότε θα πάει για γνωμοδότηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Επί της ουσίας η απόφαση είναι του Υπουργού που δεν νομίζουμε ότι θα υπαρχει κάποια αντίρρηση αφού πολιτικά έχει αποφασιστεί. ”

Αξιες προσοχής είναι οι παρεμβάσεις ΒΟΛΑΚΟΥ και ΜΠΙΘΥΜΗΤΡΗ καθώς και η τοποθέτηση του Αντιδήμαρχου Μ.Τσαλικίδη ότι εδώ και ενάμισυ χρόνο όλες οι ενέργειες ειναι προσαρμοσμένες με τελικό αποδέκτη την Ψυττάλεια και μάλλιστα με αποφάσεις όχι μόνον του Δήμου Σαρωνικού αλλά και της ΕΥΔΑΠ.

Categories