Σύγχρονες Εφαρμογές Διαχείρισης Απορριμμάτων. 2ο Μέρος

Συνεχίζουμε να ξεδιπλώνουμε όλες τις πτυχές της Διαχείρισης Απορριμάτων που αποτελεί σήμερα ένα από τα κορυφαία θέματα στην Αττική δημοσιοποιώντας την “άλλη άποψη”.

Μέσα από τις αναρτήσεις αυτού του blog όμως, θα φιλοξενηθούν οι απόψεις απ όλες τις πλευρές για να χυθεί άπλετο φώς στις υπάρχουσες επιλογές και όποιες άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Μόνος Σκοπός, η ΠΛΗΡΗΣ ενημέρωση.

Σήμερα παρουσιάζουμε την ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ, που έστησε και υλοποίησε ένα νέο μοντέλλο διαχείρισης απορριμμάτων με τη συμμετοχή των ίδιων των κατοίκων της Λακωνίας με εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Πρόκειται για μιά Πολυμετοχική Εταιρεία με σκοπό τη διαχείριση των απορριμάτων των Λακώνων οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα απορρίμματα ως ΠΡΟΙΟΝΤΑ.
Τα διαχωρισμένα απορρίματα είναι το εργαλείο κάθε πολίτη που του αποδίδουν κέρδος.
Η ιδέα ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2011 και αφού πέρασε τη φάση μελέτης και σχεδιασμού, άρχισε η υλοποίησή της τον Απρίλιο 2012.
Νοικιάστηκε ένα παληό εργοστάσιο και κλήθηκαν οι κάτοικοι να φέρουν τα προιόντα τους , να τα καταγράψουν, να τα ζυγίσουν και να πληρωθούν μετά από λίγο καιρό, όταν συμπληρώσουν κάποια ποσότητα.
Αυτή τη στιγμή 2700 άτομα συμμετέχουν στό πρόγραμμα.
Η Εταιρεία ιδρύθηκε από 30 κατοίκους που αποτελούν την Γενική Συνέλευση η οποία έχει εκλέξει 5μελές ΔΣ.
Η οικονομική συμμετοχή τους, ήταν 2000 ευρω ανά άτομο, προκειμένου να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό των 60.000 ευρω ως Κεφάλαιο που απαιτείται από τον Νόμο για την ίδρυση της ΑΕ. Σήμερα το Μετοχικό Κεφάλαιο της Εταιρείας έχει ανέβει στις 120.000 ευρω.

Προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες επενδύσεις σε κτίρια, εξοπλισμό κλπ, η Εταιρεία θα προχωρήσει σε πώληση προνομιακών μετοχών προκειμένου και άλλοι κάτοικοι να γίνουν μέτοχοι σε αυτή την κερδοφόρο Εταιρεία.

Η επόμενη κίνηση, είναι να απαιτήσουν οι μέτοχοι την απαλλάγή τους από το ποσό των Δημοτικών τελών που αναλογεί στην Αποκομιδή των Απορριμάτων που δεν κάνει πιά ο Δήμος.
ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ !!!

Categories