Κουβαράς. Θετική γνωμοδότηση για προσάρτηση στην Λαυρεωτική

Με ομόφωνη θετική απόφαση το 3μελές Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κουβαρά (Γ.Κίτσος, Ευανθία Σιμιτζή, Κική Παχή) γνωμοδότησε υπερ της προσάρτησης του Κουβαρά στην Λαυρεωτική υλοποιώντας έγγραφο αίτημα 500 δημοτών, αριθμός που συνεχώς αυξάνεται όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Γιάννης Κίτσος.

Της απόφασης προηγήθηκε ανοικτή συζήτηση με τους κατοίκους και φορείς του Χωριού όπου οι κάτοικοι αναφέρθηκαν στους λόγους για τους οποίους επιθυμούν την προσάρτησή τους στην Λαυρεωτική.
Στη συζήτηση παραβρέθηκαν και πήραν το λόγο οι Αντιδήμαρχοι Σαρωνικου Κατερίνα Πρίφτη (ως υπευθυνη Αντιδήμαρχος για τον Κουβαρά) η οποία ήταν και αντίθετη με αυτή τη κίνηση την οποία αμφισβήτησε και διαδικαστικά, Τσαλικίδης,Πέγκας,Δημητρίου, καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γ Σοφρώνης,Ν.Βολάκος,Λιοδακάκης,Σόφος και Γκίνης.
Επίσης παραβρέθηκαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού Χρ.Γκίνης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Λαυρεωτικής κος Γ.Ξεφτέρης.
Πρίν την εναρξη της συνεδρίασης διαβάστηκαν επιστολες του Δημαρχου Π. Φιλίππου που βρίσκεται στο εξωτερικό και του τέως Κοινοτάρχη Γ.Πρίφτη.
Πάντως, παράγοντες του Δημοτικού Συμβουλίου σχολίαζαν μετά την έκδοση της απόφασης, ότι είναι σχεδόν αδύνατον να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο, γιατί θα προκαλέσει το Ξήλωμα όλοκληρου του Καλλικράτη καθώς αν γίνει δεκτό το αίτημα από τον Υπουργό, τότε θα ξεκινήσει μπαράζ παρόμοιων αιτημάτων σε όλη την Ελλάδα.

Υπενθυμίζουμε ότι διαδικαστικά η γνωμοδότηση του συμβουλίου του Κουβαρά θα διαβιβαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού για να γνωμοδοτήσει και αυτό επί του θέματος. Ανεξάρτητα αν η απόφαση θα είναι θετική ή αρνητική, το αίτημα θα υποβληθεί στον Υπουργό Εσωτερικών ο οποίος θα εξετάσει την αναγκαιότητα μιάς τέτοιας κίνησης για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος.

Δείτε και τα υπόλοιπα videos με τη συζήτηση που οδήγησαν στην θετική γνωμοδότηση

 

https://www.youtube.com/edit?video_id=f0k_FVoRXeo&video_referrer=watch

 

Categories