Εναλλακτική Διαχείριση απορριμάτων μέρος 3ο

Η Αρκαδική Εναλλακτική ΑΕ ιδρύθηκε από 40 Αρκάδες πολίτες με σκοπό την λύση του προβλήματος των απορριμμάτων της Αρκαδίας και την επιχειρηματική συμμετοχή όλων των πολιτών. Για το λόγο αυτό η <<Αρκαδική Εναλλακτική Α.Ε.>> είναι εταιρεία πολυμετοχικής κοινωνικής βάσης, με στόχο την ανάπτυξη οικονομικών δραστηριοτήτων στον τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων στον τόπο μας, με τα εξής βασικά χαρακτηριστικά διαχείρισης:
• Μείωση των παραγόμενων αποβλήτων
• Επαναχρησιμοποίηση υλικών και προϊόντων
• Διαλογή των παραγόμενων αποβλήτων στην Πηγή
• Ανακύκλωση των χρήσιμων υλικών
• Κομποστοποίηση των προ-διαλεγμένων οργανικών
αποβλήτων και Ενεργειακή αξιοποίησή τους με την παραγωγή Βιοαερίου.
• Υγειονομική Ταφή των υπολειμματικών σκουπιδιών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της “Αρκαδικής Εναλλακτικής ΑΕ” κ. Βασίλειος Γιόκαρης και της “Λακωνικής Βιοενεργειακής ΑΕ” κ. Σταύρος Αργυρόπουλος εξήγησαν πώς μπορούν οι πολίτες να διαχειρίζονται τα ανακυκλώσιμα υλικά.

 

Την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013, η <<Αρκαδική Εναλλακτική ΑΕ>>, εταιρεία τοπικής πολυμετοχικής κοινωνικής βάσης
• Κατευόδωσε το 1ο φορτίο προїόντων της, και πιο συγκεκριμένα υλικών χαρτιού.
• Επέδωσε σε συμπολίτες για 1η φορά ανταποδοτικά κίνητρα (συνόλου άνω των 20 Ευρώ ανά περίπτωση) από τα υλικά συσκευασιών και τηγανέλαια που είχαν προσκομίσει στο προηγούμενο διάστημα από την έναρξη λειτουργίας της.

Το ανακυκλώσιμο υλικό που φορτώθηκε, βάρους περίπου 6,5 τόνων, αποτελούνταν από μπάλες χαρτονιού, ενώ σε μεγάλους σάκους είχαν τοποθετηθεί εφημερίδες-περιοδικά-φυλλάδια κ.ά. είδη χαρτιού (Βλ. επισυναπτόμενο φωτογραφικό υλικό). Το υλικό πουλήθηκε στη γνωστή εταιρεία ΄΄Τεχνοχάρτ΄΄, που παράγει προїόντα χαρτονιού στις εγκαταστάσεις της στη ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης.
Με την ευκαιρία αυτή :
• Ευχαριστούμε όσους συμπολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και ΄΄έκαναν τον κόπο΄΄ να μας φέρνουν προς ανακύκλωση τα χρήσιμα υλικά τους, με πολλαπλά οφέλη για τους ίδιους – για το φυσικό περιβάλλον – για την τοπική κοινωνία.
• Ευχαριστούμε ακόμη τους συναδέλφους – μετόχους της <<Αρκαδικής Εναλλακτικής Α.Ε.>>, για την ενεργό όσο και εθελοντική συμμετοχή τους, καθώς επίσης και τον υπάλληλό μας για την σπουδαία συμβολή του, στην επίτευξη αυτού του πρώτου αποτελέσματος.
• Ευχαριστούμε επιπλέον την εταιρεία ΄΄Τεχνοχάρτ΄΄, ιδιαίτερα τον Δ/ντα Σύμβουλό της και συνδημότη κ. Νίκο Λαγό, που με το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για την αγορά των υποπροїόντων ανακυκλώσιμου χαρτιού από την εταιρεία μας, θέτουν τις βάσεις μιάς συνεργασίας που μπορεί να έχει ευρύτερα θετικά αποτελέσματα στην τοπική οικονομία και κοινωνία.
• Ανακοινώνουμε την πρόσληψη και άλλων υπαλλήλων το αμέσως προσεχές διάστημα, οι οποίοι θα ασχοληθούν επίσης στον τομέα παραλαβής – ταξινόμησης – προσωρινής αποθήκευσης – εμπορίας ανακυκλώσιμων υλικών και τηγανέλαιων. Τονίζουμε με τον τρόπο αυτό τη σημασία που έχει η Ανακύκλωση υλικών στη δημιουργία θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα στις εποχές βαθύτατης οικονομικής κρίσης και ανεργίας που βιώνουμε.

• Σημειώνουμε τέλος τη συνεισφορά των δραστηριοτήτων μας στη μείωση παραγωγής στερεών αστικών αποβλήτων στο Δήμο Τρίπολης, συνεπώς και στη μείωση του κόστους για την μεταφορά και ταφή αυτών σε ΧΥΤΑ εκτός της διοικητικής περιφέρειας του Δήμου.

Κλείνοντας, ενημερώνουμε και πάλι τους συνδημότες/συμπολίτες ότι δεχόμαστε τα ανακυκλώσιμα υλικά τους, στους αποθηκευτικούς χώρους της εταιρείας στο 2ο χλμ. ΕΟ Τρίπολης –Σπάρτης (πίσω από το βενζινάδικο του Αγγελόπουλου), παρέχοντάς τους ανταποδοτικά κίνητρα, και τους καλούμε να μας επισκεφθούν και να γνωρίσουν από κοντά τη δουλειά μας.

Βασίλης Γιόκαρης
(Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
της <<ΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ Α.Ε.>>)

Categories