Δύο μεγάλα έργα στο Δήμο Σαρωνικού “μπάζουν”

Καθόλου καλά δεν πήγαν στη “Πρώτη τους” δύο μεγάλα έργα στο Δήμο μας, το νέο Λύκειο Λαγονησίου και η Νέα Λεωφόρος Καλυβίων αφού στο πρώτο “water test” της μεγάλης νεροποντής της 20/11, απέτυχαν.
Και για το μεν Λύκειο Λαγονησίου από την πρώτη στιγμή διατυπώθηκαν από τους γονείς αμφιβολίες οι οποίες απέβησαν βάσιμες, όμως κανείς δεν φανταζόταν ότι και το Αντιπλημμυρικό της Νέας Λεωφόρου δεν θα άντεχε να εκπληρώσει το σκοπό για τον οποίον κατασκευάστηκε.
Νομίζουμε ότι είναι υποχρέωση του Δήμου να ενημερώσει μέσω Δελτίου Τύπου τι ακριβώς συμβαίνει και πώς θα αντιμετωπιστούν οι αντίστοιχοι εργολάβοι των έργων και κυρίως πως θα δοθεί άμεση και οριστική λύση στα 2 θέματα.
Για το Νέο Λύκειο Λαγονησίου διαβάσαμε στον ηλεκτρονικό τύπο την επιστολή της Διευθύντριας η οποία αναφέρθηκε σε πλημμυρισμένες αίθουσες λόγω νεροποντής και ότι προληπτικά απομακρύνθηκαν οι μαθητές για λόγους ασφαλείας. Απ αυτό το δημοσίευμα κρατάμε μόνο ένα πράγμα. Οι πλημμυρισμένες αίθουσες βρίσκονταν στον 1ο Όροφο και τα νερά έρχονταν από τη στέγη του Νέου Σχολείου !

Στη δεύτερη περίπτωση θύμα των κακοτεχνιών υπήρξε η επιχείρηση Boa Cafe ιδιοκτησίας του κου Σπύρου Χυσήρογλου. Το πιό κάτω video που τράβηξε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης,δείχνει τί έγινε.

Ο Ιδιοκτήτης του Boa με τον οποίον συνομιλήσαμε σήμερα ‘ήταν κατηγορηματικός.
“Πρόκειται περί χοντρής κακοτεχνίας του κατασκευαστή. Οι σχάρες που έχουν μπεί και οι διατομές των σωλήνων που έχουν χρησιμοποιηθεί εσωτερικά δεν είναι ικανές για να απορροφήσουν μεγάλες ποσότητες νερού.”
Και ‘εχει βαρύτητα η αποψή του γιατί και ο ίδιος σχετίζεται με τεχνικά έργα λόγω επαγγελματικής του δραστηριότητας.
Τόνισε επίσης ότι ο Δήμος δια των Αντιδημάρχων του κκ Σοφρώνη και Ζεκάκου έδωσε όποια βοήθεια διέθετε με προσωπικό και τεχνικά μέσα, ενώ στην δεύτερη αναμενόμενη νεροποντή που ευτυχώς δεν ήλθε, ήταν όλοι stand by μαζί με την Πυροσβεστική Λαυρίου και οχήματα του Δήμου.
Η εισροή των νερών μέσα στην επιχείρησή του προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε μηχανοηλεκτρολογικό εξοπλισμό, σε ψυγεία και κυρίως στο δάπεδο το οποίο χρειάζεται εξ ολοκλήρου αντικατάσταση.
Είναι αξιοσημείωτο ότι ΚΑΝΕΙΣ από τους υπεύθυνους του έργου δεν έχει εμφανισθεί μέχρι στιγμής. Το ραντεβού κλείστηκε μετά από προτροπή του ιδιοκτήτη γιά ΑΥΡΙΟ, δηλ μία εβδομάδα περίπου, μετά το συμβάν….

 

 

 

Categories