Συνέντευξη του Αντώνη Γάκη, Περιφερειακού Συμβούλου Αττικής

Ο Αντώνης Γάκης ενημερώνει για τη δομή της Περιφέρειας, την μεγαλύτερη της Ευρώπης, το Περιφερειακό Συμβούλιο, για τους Πολιτικούς που το χρησιμοποίησαν για προσωπική προβολή για να εκλεγούν μόνο και ύστερα να αποχωρήσουν.
Μιλάει για το δικό του ΟΧΙ στο ΕΣΧΑΔΑ ΑΣΤΕΡΑ καθώς και για τις θέσεις του και τις αντιρρήσεις του για το πρωθούμενο μοντέλο Διαχείρισης Απορριμμάτων.
Ενημερώνει για το πρόγραμμα διαλογής στη Πηγή που έχει ξεκινήσει στα Σχολεία του Σαρωνικού καθώς και για το σταθμό Μεταφόρτωσης Καλυβίων.
Να σημειωθεί ότι ενώ η συνέντευξη είχε ως ατζέντα τα έργα και τις χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας Αττικής προς τους Δήμους, αυτό δεν έγινε γιατί η ροή της κουβέντας στράφηκε σε πολύ ενδιαφέροντα θέματα και κρίθηκε πιό χρήσιμο να εξελιχθεί η συζήτηση εκτός προγράμματος για τη καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση όλων μας.
Συμφωνήθηκε όμως με τον κο Γάκη, να επαναλάβουμε μία ακόμα συνάντηση για να αναπτυχθούν τα θέματα που δεν συζητήθηκαν.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη.(Προτείνεται να δείτε το video για πληρέστερη ενημέρωση)
Για την Περιφέρεια.
….Η περιφέρεια είναι αυτή που έχει βάλει το θεμέλιο λίθο της Ανάπτυξης…
..στο Π.Συμβούλιο είμαστε 10 παρατάξεις ,είναι επίσης όλα τα κοινοβουλευτικά κόματα που υπήρχαν μέσα, αλλά εκφράζονται και άλλες εξωκοινονουλευτικές παρατάξεις…

Για ΕΣΧΑΔΑ ΑΣΤΕΡΑ
…Υπάρχουν εκεί 60.000τμ καθ ύψος μέσα σε δάσος.και έρχεται ένα fun τουρκικών και αραβικών συμφερόντων να μας πεί ότι εγώ δεν θέλω ύψος, θα γκρεμίσω και θα κτίσω σε πλάτος…

Για το εργοστάσιο απορριμμάτων Κερατέας
….Η Ευρωπαική νομοθεσία που επικαλούμαστε όλοι οι πολιτικοί μιλάει πρώτα για διαλογή στη πηγή, μετά μιλάει για ανακύκλωση κλπ. άρα γιατί κοιτάμε το 4ο στάδιο και όχι το πρώτο ?….

Ανταποδοτική Ανακύκλωση
Τα παιδιά στ αποία διδάσκω έχουν ένα όφελος 200-250 ευρ ανά μήνα από την ανακύκλωση γιατί τους μαθαίνουμε να κάνουν διαλογή στη πηγή

Μία πρόταση ως μοντέλο διαχείρισης στον Δήμο μας

Για τα σχολεία του Δήμου Σαρωνικού
….Εθελοντικά ξεκινήσαμε ένα πρόγραμμα με τους αρμόδιου; αντιδημάρχους με τα σχολεία της Π Φώκαιας ,προχωράμε Ανάβυσσο και θα δείτε τι εντυπωσιακά αποτελέσματα θα έχουμε….

Γιά την αποκατάσταση ΧΑΔΑ Καλυβίων
…Η αλλαγή στη σύσταση της μορφολογίας του ΧΑΔΑ δεν έγινε από τη μία στιγμή στην άλλη…ήταν ένα έγκλημα κατά των κατοίκων της περιοχής γιά όσους άφησαν να γίνει αυτό…

Για το σταθμό μεταφόρτωσης Καλυβίων
Νομίζω -δεν είμαι 100% σίγουρος,ότι υπάρχει συμφωνία των 2 Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού, να υπάρχει αναπόθεση και των απορριμμάτων της Λαυρεωτικής

Μικρό Βιογραφικό του Αντώνη Γάκη
Γεννήθηκα στην Π. Φώκαια πριν 33 χρονιά 2ος γιος του Σπύρου Γάκη δασκάλου από τη Λούτσα Πρεβέζης και διευθυντή επί δεκαετίες στο Δημοτικό Σχολειό και της Άννας Γάκη από την Σαντορίνη προϊσταμένη του νηπιαγωγείου της Π. Φώκαιας επί 35 συνεχή χρονια.
Αποφοίτησα από το Λύκειο Αναβύσσου και συνέχισα στις Σπουδές μου στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστήμιου Πειραιά και μετά συνέχισα στο Μεταπτυχιακό Προγραμμα Σπουδών του Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Τελευταίος μου ακαδημαϊκός σταθμός το Παντειο Πανεπιστήμιο οπου έκανα το διδακτορικό μου στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης με Θέμα <<Πολιτικές Περιβάλλοντος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, Το Παράδειγμα της Περιφέρειας Αττικής. Μιλάω 5 γλώσσες, αγγλικά γαλλικά ιταλικά γερμανικά και την μητρική ελληνική.
Αφού δίδαξα στα Δημόσια Ιεκ (Βάρη-Αγ.Αναργυροι) και στην Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, και στον ιδιωτικό τομέα σαν οικονομολόγος, σήμερα είμαι Επιστημονικός Σύμβουλος και καθηγητής στην Εράσμιο Ελληνογερμανικη Σχολή σαν εισηγητής Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης καθως και καθηγητης στο Αkmi Metropolitan College.
To 2006 εκλέχτηκα νομαρχιακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής όπου διατέλεσα και αντιπρόεδρος του νομαρχιακού συμβούλιου και το 2010 επανεκλέχτηκα στις περιφερειακες εκλογές οπού είμαι και εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος περιβάλλοντος και μελος του Δ.Σ και της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ.

Categories