Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Κων. Λεβαντής μιλάει στον Paraktios.gr

Αποκλειστική Συνέντευξη στον Paraktios.gr παραχώρησε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Κωνσταντίνος Λεβαντής. Στα 45 λεπτά της συνομιλίας ο Δήμαρχος μίλησε για τον “Καλλικράτη” και την πολιτική σκοπιμότητα σχεδίασης του, με την οποία διέσπασαν την Κερατέα και τον Κουβαρά γιατί κάποιοι νόμιζαν -όπως τόνισε- ότι με αυτή την κίνηση θα μπορούσαν να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους για τη κατασκευή ενός μεγάλου εργοστασίου Απορριμμάτων καθώς περίμεναν να εκλεγεί Δήμαρχος της αρεσκείας τους, κάτι όμως που δεν έγινε και έτσι επακολούθησαν τα μεγάλα γεγονότα στην Κερατέα και η εισβολή των ΜΑΤ.
Για την ένταξη του Κουβαρά στην Λαυρεωτική, σε ερώτηση αν η επιστολή του προς τους Κουβαριώτες θα μπορούσε να θεωρηθεί Παρέμβαση στα εωτερικά ενός άλλου Δήμου, αποκάλυψε ότι δεν θα το έκανε αυτό αν δεν το γνώριζε ο Δήμαρχος Σαρωνικού τον οποίον είχε ενημερώσει για τις προθέσεις του το περασμένο καλοκαίρι. Επίσης τόνισε ότι δεν ήταν σωστό από πλευράς ΔΣ Σαρωνικού να μην αποφασίσει επί του ζητήματος και θα έπρεπε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να εκφραστούν και να ψηφίσουν ώστε να υπάρχει κάποια απόφαση. Επιπροσθέτως είναι εντυπωσιακή η δήλωσή του ότι το αποχετευτικό του Κουβαρά θα μπορούσε να λυθεί σε μία μόνο εβδομάδα αν γινόταν σύνδεση με το αποχετευτικό Κερατέας που απέχει μόνο 200 μέτρα από το τελευταίο φρεάτυο του Κουβαρά!!
Για το θέμα του νέου ΧΥΤΑ Κερατέας σε σχετικές ερωτήσεις για το μέγεθος των εγκαταστάσεων, ο Δήμαρχος διευκρίνησε ότι προτεραιότητα έχει η ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ και κατόπιν όλα είναι στο τραπέζι και μπορούν να συζητηθούν και να αναθεωρηθούν αφού υπάρχουν νέα δεδομένα. Σε λίγες μέρες επίσης αφού εγκριθεί η ΜΠΕ, θα γίνει ευρεία Ενημέρωση από τους Μελετητές.
Σημαντική είναι επίσης η δήλωσή του, ότι για όλα τα εργοστάσια που σχεδιάζονται οι μελέτες αφορούν μόνο σε Χωροθετήσεις και σε ΚΑΝΕΝΑ άλλο έργο υποδομής γύρω από αυτά (δρόμοι κλπ).
Τέλος ανήγγειλε την κάθοδο του συνδυασμού του στις επερχόμενες εκλογές, κάτι που θα ανακοινωθεί με επίσημη διακήρυξη εντός των ημερών.

Categories