Ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαυρεωτικής Σταύρος Ιατρού στον Paraktios.gr

Ο Σταύρος Ιατρού μία ημέρα μετά την ανακοίνωση Υποψηφιότητας για τον Δήμο Λαυρεωτικής παραχωρεί συνέντευξη στον Paraktios.gr και μιλάει για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, το ζήτημα της ένταξης του Κουβαρά, τα ΕΣΠΑ, τη Διαχείριση Απορριμμάτων και τους στόχους του για τον Δήμο Λαυρεωτικής.

Κατηγορηματικός για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ο Σταύρος Ιατρού, τόνισε οτι ο θεσμός όχι μόνον απέτυχε αλλά ήταν Καταστροφικός για όλη τη Χώρα.
Για το χωροταξικό ζήτημα και την ένταξη του Κουβαρά στην Λαυρεωτική δεν συμφωνεί γιατί όπως είπε χαρακτηρηστικά,θα προστεθεί άλλος ένας Δήμος για να μοιράσουμε όλοι μαζί τη φτώχεια μας.
Αντίθετα, προτείνει την δημιουργία 2 δήμων, ένας από τη συνένωση Λαυρίου και Αγ Κωνσταντίνου και ένας από τη συνένωση Κερατέας και Κουβαρα. ( Βλέπε video 1)

Σε ότι αφορά τους πόρους από ΕΣΠΑ, αφού έκανε μία πλήρη ανάλυση για το πώς λειτουργει η διαδικασία χρηματοδότησης για τους Δήμους, κατέληξε πως η 5ετία που έρχεται, θα είναι πενταετία των ΕΣΠΑ, οι μόνοι πόροι με τους οποίους οι Δήμοι μπορούν να κάνουν αναπτυξιακή πολιτική, αρκει να έχουν κατάλληλους και έμπειρους ανθρώπους για να σχεδιάσουν και να βάλουν σε προτεραιότητα “ώριμα” αναπτυξιακά έργα. (video 2)

Για τα απορρίμματα,υπογράμμισε σχετικά με τους αγώνες που έγιναν πριν 3 χρόνια, πως όλοι συνέβαλαν και δεν υπάρχει κάποιος που να οικειοποιείται τη νίκη που κατ αρχήν ήταν κοινωνική αλλά και δικαστική γιατι με δικαστική απόφαση δεν συνεχίστηκε το εργοστάσιο Απορριμμάτων γιατί κηρύχθηκε το έργο παράνομο.
Θεωρεί ότι απο κεί και πέρα, από την σημερινή Δημοτική Αρχή έγινε συμβιβασμός υποδεικνύοντας ένα άλλο σημείο για να γίνει ένα άλλο έργο. Είναι ένα έργο που αποδέχεται πλήρως τον Περιφερειακό Σχεδιασμό.
Ο Σταύρος Ιατρού αποκαλύπτει ότι το νέο έργο αν θα εγκριθεί, θα είναι τμήμα του Περιφερειακού Σχεδιασμού που προβλέπει ακόμα 2 εργοστάσια στην Κερατέα.
Παρακολουθείστε με προσοχή το video 3, στο οποίο ο Υποψήφιος Δήμαρχος αναλύει όλη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί καθώς καταθέτει και την πρότασή του για το τρόπο διαχείρισης των Απορριμμάτων.
Κλείνοντας ο Στ. Ιατρού εξηγεί τους λόγους για τους οποίους έθεσε υποψηφιότητα για τον Δήμο. (video3)

 

Categories