Δημοσθένης Δόγκας Υποψήφιος Δήμαρχος 3Β

Ο Δημοσθένης Δόγκας, υποψήφιος Δήμαρχος Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης παραχώρησε συνέντευξη στον Paraktios.gr και εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να διεκδικήσει τον Δημαρχιακό Θώκο, τοποθετήθηκε σε θέματα που αφορούν στο Παραλιακό Μέτωπο καθώς και τους γενικότερους στόχους του συνδυασμού του. 

Ποιός είναι ο Δημοσθένης Δόγκας
Ο Δημοσθένης Δ. Δόγκας είναι γέννημα θρέμμα ”Βουλιώτης”.
Γεννήθηκε το 1978 και κατοικεί στη Βούλα με την μητέρα του Ελένη (Έλμα) Δόγκα.
Η οικογένεια Δόγκα εγκαταστάθηκε στην περιοχή της Βούλας το 1927.
Είναι εγγονός του εξέχοντος νομικού και δικαστή Γεωργίου Κ. Δόγκα, πρωτεργάτη της ανεξαρτητοποίησης και της δημιουργίας της Κοινότητας Βούλας, βασισμένης στο σχέδιο της κηπούπολης, της οποίας υπήρξε ο πρώτος, αρχικά κατ’ εντολή και εν συνεχεία εκλεγμένος Κοινοτάρχης.
Είναι γιός του Δημοσθένη Γ. Δόγκα, δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω, πρωτεργάτη της θέσπισης και λειτουργίας του ταμείου ανεργίας και επί σειρά ετών νομικού συμβούλου του Δήμου Βούλας.
Αποφοίτησε το 1996 από το 1ο Λύκειο Βούλας και έχει σπουδάσει χρηματοοικονομικά και ναυτικό δίκαιο στα Πανεπιστήμια Greenwich και Hunddersfield της Μεγάλης Βρετανίας.

Ασχολείται επαγγελματικά με τα χρηματοοικονομικά και από το 2009 έχει δημιουργήσει μια καινοτόμο ομάδα μελετών απαρτιζόμενη από νέους επιστήμονες και εξειδικευμένους επαγγελματίες, την AnyGivenProject (Εκάστοτε Ανειλημμένη Μελέτη), με την οποία έχει εκπονήσει μελέτες και αποπερατώσει αφιλοκερδώς διάφορα κοινωφελή έργα όπως :
• Την πλήρη μελέτη και επίβλεψη της ανακατασκευής της πλατείας Γεωργίου Κ. Δόγκα στη Βούλα,(2009-2010).
• Την πλήρη μελέτη και σχεδιασμό της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του συλλόγου προστασίας της καρέτα-καρέτα ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα σε αυτόνομο ενεργειακά, περιβαλλοντικό κέντρο διαδραστικής εκπαίδευσης, με παροχές και για ΑμΕΑ,(2011-2012).
• Την πλήρη μελέτη και επίβλεψη της ανακατασκευής προσκοπικής κατασκήνωσης 100 στρεμμάτων στον Άγιο Ανδρέα, Νέας Μάκρης, (2013).

Ο ίδιος προσωπικά και με μέλη της ομάδας έχει συμμετάσχει στις περισσότερες από τις Εθελοντικές Δράσεις που έχουν λάβει χώρα στην ευρύτερη περιοχή μας, όπως αναδασώσεις, αντιμετώπιση πυρκαγιών και καθαρισμό παραλιών.
Με την ομάδα αυτή ξεκίνησε τη δημιουργία του Δημοτικού Συνδυασμού με την ονομασία ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ και την εκπόνηση ενός συνεκτικού προγράμματος για το Δήμο Βάρης -Βούλας- Βουλιαγμένης, το οποίο και θα ολοκληρωθεί με την συμμετοχή και τις απόψεις Τοπικών Φορέων αλλά και με τις ιδέες κάθε Δημότη.
Η εθελοντική προσφορά είναι η ”δεύτερη φύση” του.
Ξεκίνησε την ενασχόληση του με τον εθελοντισμό το 1984 και για 25 χρόνια υπήρξε ενεργός εθελοντής-πρόσκοπος στο 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Γλυφάδας.
Το 2010 ανέλαβε την πρωτοβουλία και επανίδρυσε το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Βούλας και νυν Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης.
Εκλέχτηκε ως Αρχηγός του Συστήματος με τριετή καθήκοντα τα οποία και παρέδωσε επιτυχώς στις 26 Ιανουαρίου του 2014, για να ασχοληθεί απερίσπαστος με τα κοινά στο Δήμο μας.

Λίγα λόγια από τον ίδιο…
Το 1934 ιδρύεται με πρώτο Πρόεδρο τον αείμνηστο παππού μου,
η Κοινότητα Βούλας.

Το 1982 η Κοινότητα αναβαθμίζεται σε Δήμο Βούλας.

Το 2010 ο Δήμος ενοποιείται σύμφωνα με το σχέδιο “Καλλικράτης” με το Δήμο Βάρης και το Δήμο Βουλιαγμένης. Ο νέος θεσμός δημιούργησε νέες δυνατότητες και προοπτικές για την ανάπτυξη των τριών πόλεων του ενιαίου Δήμου μας. Ο λόγος είναι ότι όποιος κάνει μια σύντομη αναδρομή στη αρχαία ιστορία του τόπου μας θα διαπιστώσει ότι οι ιστορίες των τριών όμορων Δήμων είναι συνυφασμένες επί εκατονταετίες και άμεσα συνδεδεμένες με κοινή ναυτική δράση και Πολιτισμό.

Το 2014, είναι η επέτειος των 80 ετών από την ίδρυση της Βούλας. Και είναι συγχρόνως η κατάλληλη ευκαιρία για ΑΝΑΝΕΩΣΗ στο Δήμο. Όλα αυτά αποτελούν μια πρόκληση. Μια πρόκληση για ένα καλύτερο αύριο για όλους εμάς και για τον τόπο μας.

Το γεγονός αυτό προσωπικά με έφερε προ των ευθυνών μου. Η ενασχόληση μου επί σειρά ετών με τα κοινά, υπό την ευρεία έννοια, και η θέληση μου να συνεχίσω την παράδοση και την προσφορά της οικογένειας μου προς το κοινωνικό σύνολο, με οδήγησε στην απόφαση να ασχοληθώ πιο ενεργά με τα δημοτικά. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι καιροί απαιτούν νέους ανθρώπους με όρεξη και διάθεση να αντιμετωπίσουν με Βούληση και Σθένος την σύγχρονη πραγματικότητα, αλλά και με την προτροπή πολλών συνδημοτών μας, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2014.

Το μόνο που μπορώ να δηλώσω είναι ότι με την προτίμηση σας, την επόμενη δημοτική πενταετία, θα προσπαθήσω να αποδώσω τα βέλτιστα, ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη σας.

Σας ευχαριστώ θερμά
Δημοσθένης Δ. Δόγκας
Υποψήφιος Δήμαρχος

 

Categories