Το πόρισμα για τον Συνεταιρισμό Αγ.Νικολάου Αναβύσσου

Κι άλλες σκηνές έντασης στο Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή το πόρισμα της επιτροπής που είχε οριστεί για να διερευνήσει την υπόθεση. Τό πόρισμα κατατέθηκε πριν 10 ημέρες στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου απο τον Νίκο Βολάκο, που είχε οριστεί Πρόεδρος της επιτροπής, με σκοπό να μπεί ως θέμα σε τακτική συνεδρίαση. Αυτό δεν έγινε όμως γιατί όπως εξήγησε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έφερε τις υπογραφές των υπόλοιπων μελών της επιτροπής. Ένα από τα μέλη της επιτροπής, ο κος Γιώργος Σωφρόνης δήλωσε ότι έλαβε πρόσκληση μόνο για 2 συνεδριάσεις για να τον διαψεύσει η κα Περπερίδου που δήλωσε ότι βλέποντας τα δικά της mailς, σε όλες τις προσκλήσεις ήταν παραλήπτης και ο κος Σωφρόνης. Ο Νίκος Βολάκος διευκρίνησε ότι το πόρισμα είχε σταλεί σε όλα τα μέλη από τα οποία κανείς δεν υπέβαλε κάποια αντίρρηση η παρατήρηση. Τελικά το πόρισμα διαβάστηκε εκτός ημερήσιας διάταξης και ακολούθησε ενημέρωση από τους Νομικούς του Δήμου για τους δικονομικούς χειρισμούς του ζητήματος εν όψει εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων την 10/4 που έχει υποβάλλει ο Δήμος Σαρωνικού. Η συζήτηση θα επαναληφθεί σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο την επόμενη Πέμπτη για να μελετήσουν οι Νομικοί ζητήματα που προέκυψαν από την χθεσινή συζήτηση.
Ο Paraktios δημοσιοποιεί μόνο το πρώτο μέρος της συζήτησης με την ανάγνωση του πορίσματος από τον κο Βολάκο, καθώς το δεύτερο μέρος αφορά διαλόγους των νομικών με τους δημοτικούς συμβούλους αναφορικά με τον τρόπο που στη συνέχεια θα αντιμετωπιστεί δικονομικά η υπόθεση και φρονούμε ότι δεν θα βοηθούσε η δημοσιοποίηση αυτή πριν την εκδίκαση της υπόθεσης.
Είναι αξιοσημείωτο ότι ο κος Σάββας Γκεραλης επειδή το πόρισμα έδειχνε ότι έχει ευθύνες για την υπόθεση,έκανε παράμβαση και διάβασε απόσπασμα από συνέντευξη σε ηλεκτρονικό μέσο (Αττικός Παρατηρητής) που ανφερόταν σε αυτό το ζήτημα.
Το κείμανο που διάβασε ο κος Γκέραλης,ήταν το ακόλουθο.

“Θα μου επιτρέψετε να δώσω μια συνολική και οριστική απάντηση. Όταν τελείωσε η θητεία μου ως δημάρχου, υπήρχαν φωνές που διέδιδαν διάφορα πράγματα για διάφορες υποθέσεις. Αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο όταν αλλάζει μια διοίκηση. Άλλαξε λοιπόν η διοίκηση, βρισκόμαστε σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά και έχει αποδειχθεί περίτρανα το αβάσιμο, για να μην πω το συκοφαντικό περιεχόμενο αυτών των φωνών. Είμαι εδώ, παρών, ποτέ δεν κρύφτηκα ούτε από τους δημότες, ούτε από τα θεσμικά όργανα, ποτέ δεν κρύφτηκα από κανέναν έλεγχο που έγινε στο Δήμο μας, γιατί πολύ απλά φήμες και φωνές συκοφαντίας δεν με αγγίζουν.”

ΥΠΟΜΝΗΜΑ-ΓΙΑ-ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ-ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ-ΑΠΟ-ΠΡΟΕΔΡΟ-ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ-ΒΟΛΑΚΟ-pros-typo-1-1

Categories