1ο μέρος 2ο μέρος 3ο μέρος

N.Βολάκος, υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού

Ο Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού Νίκος Βολάκος παραχωρώντας συνέντευξη  στον Paraktios.gr στο 1ο μέρος απάντησε σε ερωτήματα που αφορούσαν στις αποζημιώσεις Συνεταιρισμού Αγ. Νικολάου Αναβύσσου και άσκησε έντονη κριτική, για τα οικονομικά του Δήμου,εναντίον των υποψηφίων Δημάρχων Γ.Σωφρόνη και Τσαλικίδη που μέχρι σήμερα συμπορεύονταν στο Δημοτικό Συμβούλιο ως πλειοψηφούσα Παράταξη του Δημάρχου Π.Φιλίππου.
Στο 2ο μέρος της συνέντευξης ο Νίκος Βολάκος πήρε θέση στο ζήτημα των ιχθυοκαλλιεργειών καθώς και στην Αξιοποίηση του Παραλιακού Μετώπου καταγγέλοντας συμφέροντα που δεν άφησαν να γίνη αξιοποίηση της Παραλίας αλλά και την πολιτική της σημερινής Δημοτικής Αρχής για τις παράνομες Καντίνες. Για τις Αλυκές αναφέρθηκε στην πρώτη του πρόταση ως Δημοτικός Σύμβουλος που ζητούσε  την εκπόνηση σχεδιασμού από επιτροπή Επιστημόνων και φορέων για ένα κοινής αποδοχής μοντέλου αξιοποίησης. Τέλος, δήλωσε ότι ως Δήμαρχος Σαρωνικού, το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να προκηρύξει Παγκόσμιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για την Αξιοποίηση και την ανάπλαση γενικότερα του παραλιακού μετώπου της περιοχής ζητώντας και τη συνδρομή της Πολιτείας.

Στο 3ο μέρος, για  τη Διαχείριση απορριμμάτων ανέφερε ότι ένας χώρος εναπόθεσης δεν είναι η λύση, αλλά έχει να κάνει με την εκπαίδευση των πολιτών και την ενημέρωσή τους ότι η ανακύκλωση και η διαχείριση ξεκινάει από το σπίτι. ενώ παράλληλα θα μπορούσαμε να έχουμε έσοδα για τον τόπο και όχι να πληρώνουμε 3εκ ευρώ το χρόνο για σκουπίδια και Δημοτικό Φωτισμό. Για το Αποχετευτικό ο υποψήφιος Δήμαρχος τόνισε ότι υποστηρίζει τη σύνδεση με Ψυττάλεια, όμως θς έπρεπε να είχαμε και μία εναλλακτική πρόταση ώστε σε περίπτωση που ματαιωθεί αυτό το έργο να αποφύγουμε τυχόν υπαναχώρηση της Κυβέρνησης για την Γερακίνα. Κλείνοντας ο Νίκος Βολάκος δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό νέοι, όπως βλέπει και σε άλλους συνδυασμούς, να ασχολούνται με τα Κοινά και να έχουν άποψη για τον τόπο μας

Categories