Σαρωνικός. Η Ομιλία Μ.Τσαλικίδη στο πολυχώρο ΑΝΘΕΛΕΙΑ

«Βολές κατά ριπές» εναντίον του ανθυποψηφίου του Γ.Σωφρόνη εξαπέλυσε ο Μανώλης Τσαλικίδης επιλέγοντας για τη συγκέντρωσή του μάλλον συμβολικά τον πολυχώρο ΑΝΘΕΛΕΙΑ για να καταδείξει ότι διεκδικεί με τις ίδιες αξιώσεις τον Δήμο Σαρωνικού.
Σύνοψη της ομιλίας.
Αναλύοντας τις θέσεις της παράταξής του, τόνισε ότι το ψηφοδέλτιό του είναι ανεξάρτητο και έχουν περάσει οι εποχές που οι δημοτικές παρατάξεις αποτελούσαν το μακρύ χέρι των κομματικών μηχανισμών.
Το πρόγραμμά του-όπως είπε- στηρίζεται σε δύο πυλώνες δηλ στις Κοινωνικές Δομές και στην Ανάπτυξη.
Επέκρινε δήλωση του Γ.Σωφρόνη ότι ο Δήμος πρέπει να πάψει να είναι κρατικοδίαιτος και υπενθύμισε ότι η τοπική Αυτοδιοίκηση είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος Θεσμός με υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι σ αυτόν κατηγορώντας τον επίσης ότι απεμπολεί την ίδια την ουσία της Αυτοδιοίκησης η οποία δεν είναι Επιχείρηση.
Συνεχίζοντας να εξαπολύει βέλη, διερωτήθηκε με ποιο τρόπο ο κος Σωφρόνης θα υπερασπιστεί τον Δήμο από τα μεγάλα συμφέροντα στο Παραλιακό Μέτωπο όταν στελέχη του, δεν απέτρεψαν ιδιοκτήτη ξενοδοχείου να παρεμποδίσει μία απλή δενδροφύτευση σε κοινόχρηστο χώρο. Σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε στην αρχική πρόταση του Γ Σωφρόνη για δημιουργία Μαρίνας στην Π.Φώκαια την οποία ανακάλεσε μετά τη σφοδρή κριτική του «Σαρωνικού 5+».
Ο Μανώλης Τσαλικίδης εξήγγειλε την δημιουργία του ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ του Δήμου όπου οι πολίτες μέσω συνελεύσεων θα συμμετέχουν σε αυτόν.
Αναφερόμενος στην Κοινωνική Πολιτική εξήγγειλε το Δημοτικό Δίκτυο Αλληλεγγύης βασιζόμενο στη λειτουργία του σημερινού Κοινωνικού Παντοπωλείου και κατέθεσε την πρότασή του για Δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου και Κοινωνικού Φαρμακείου ΕΝΤΟΣ του Κέντρου Υγείας Καλυβίων για το οποίο εκείνος και οι Δημότες πέτυχαν την αύξηση των γιατρών από δύο σε δέκα. Επίσης αναφέρθηκε στην ίδρυση Κοινωνικού φροντιστηρίου, στην Τράπεζα Χρόνου, στη Νομική υποστήριξη για όλα τα νοικοκυριά καθώς και ότι κανένα σπίτι στον Δήμο Σαρωνικού δεν θα βγεί σε πλειστηριασμό.
Για την Ανάπτυξη, ανέφερε ότι το κέντρο των προσπαθειών θα είναι οι πόροι από τους ΕΣΠΑ για την άντληση των οποίων απαιτείται μία Δημοτική Αρχή έτοιμη και έμπειρη (σε αυτό το σημείο ανέφερε όλα τα έργα που χρηματοδοτήθηκαν στον Δήμο Σαρωνικού). Εκτός των πόρων από το πρώτο μέρος ΕΣΠΑ θα γίνει χρήση και των Περιφερειακών προγραμμάτων 2014-2020 που αναφέρονται στις Υποδομές, την Απασχόληση, την επιχειρηματικότητα και την Αγροτική Οικονομία.
Επίσης ανέφερε ότι, ήδη ο Δήμος έχει υποβάλει πρόγραμμα για την οικιακή κομποστοποίηση.
Αναφορά έγινε και στο Γυμνάσιο Σαρωνίδας για το οποίο είπε ότι είναι ντροπή να βασίζεται η δημιουργία του στις ιδιοτροπίες στελέχους του «Σαρωνικός Αύριο».
Για το παραλιακό μέτωπο η παράταξη «Σαρωνικός 5+»είναι κάθετα αντίθετη στο ξεπούλημα που επιχειρείται. Οι παραλίες, οι Αλυκες κλπ είναι η Αναπτυξιακή μας δύναμη τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος. Επίσης, πρόσθεσε, ότι «επιδιώκουμε την διασφάλιση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματός μας οι παραλίες να είναι ελεύθερες. Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος Σαρωνικού να μην έχει ολοκληρωμένη πρόταση και σχέδιο για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου.
Στο μέρος της ομιλίας του για την διαχείριση των οικονομικών, δήλωσε ότι «στην άμμο χτίζεται ένα οικονομικό και επιτυχημένο προφίλ» του κου Σωφρόνη τον οποίον κάλεσε δημοσίως να απαντήσει αν λόγω της ανοργανωσιάς της υπηρεσίας που διευθύνει, οδήγησε τον Δήμο να έχει χρέη «μαμουθ» από ανείσπρακτες οφειλές και μάλιστα από συγκεκριμένους μεγαλο ιδιώτες, αν ότι τα χρήματα που πήρε από την Πολιτεία για την εξόφληση των χρεών της ΕΥΔΑΠ δεν είναι Επιχορήγηση αλλά πρέπει να επιστραφούν, και ότι αν η κακή του οργάνωση τίναξε τις σχέσεις του Δήμου με τους προμηθευτές και μάλιστα τους ντόπιους και υπαινίχθηκε προσωπικά ρουσφέτια αλλά και ρουσφέτια μεγάλου βεληνεκούς σε επιχειρηματίες.
Για το θέμα της Ψυτάλλειας ανέφερε ότι είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του Δήμου μας που οφείλεται και στη δύναμη των πολιτών που ανέτρεψαν προηγούμενες αποφάσεις της ΕΥΔΑΠ.
Τέλος, κάλεσε εν μέσω χειροκροτημάτων όλους του πολίτες και κυρίως τους νέους να πάρουν μέρος σε αυτή την προσπάθεια της δημιουργίας ενός νέου Δήμου Σαρωνικού.
Ακολούθησε η παρουσίαση των Υποψηφίων σε 4 ομάδες, τους Νέους, τις γυναίκες, τους πρωτοεμφανιζόμενους καθώς και τους «παληούς» που ήδη έχουν μία πορεία στην Αυτοδιοίκηση.

Categories