Ο Δήμος Σαρωνικού απαντάει στην επιστολή για ΙΧΥΘΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«Απάντηση σχετικά με την επιστολή που αναγνώσθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για το ζήτημα των ιχθυοτροφείων».
Σε παραπληροφόρηση ή σκόπιμη παραποίηση της αλήθειας βασίζεται η επιστολή που ανέγνωσε ο κ. Παπουτσής και υπογράφουν οκτώ μέλη συλλόγων, σχετικά με το ζήτημα των ιχθυοτροφείων της εταιρείας “Καστελόριζο Εμπορική Α.Ε”.
Η επιστολή αναφέρει ότι: «Αποτελεί σκάνδαλο η μη αποστολή των ομόφωνων αποφάσεων του Κοινοτικού Συμβουλίου, αλλά και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σαρωνικού στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, με αποτέλεσμα στα στοιχεία που έλαβε υπόψη του ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για να εκδώσει την άδεια μετεγκατάστασης, να υπάρχει η παραποιημένη απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου της Φώκαιας, η οποία αναφέρει ότι ομόφωνα το Συμβούλιο αποδέχεται την μετεγκατάσταση».
Για την αποκατάσταση της αλήθειας ενημερώνουμε ότι :
O Δήμος Σαρωνικού στις 22-5-2013 απέστειλε το υπ. αρ. 3226/13/22-5-2013 έγγραφο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση (Γεν. Δ/νση Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων, Δ/νση Αγροτικών Υποθέσεων, Τμήμα Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων και Αλιείας), με το οποίο απάντησε αρνητικά στο αίτημα της εταιρείας “Καστελόριζο Εμπορική Α.Ε” για την μετεγκατάσταση των ιχθυοκαλλιεργειών. Με το ίδιο έγγραφο ενημέρωνε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για:
1. την υπ. αρ. 23/29-4-2013 ομόφωνα αρνητική απόφασης της Δημοτικής Κοινότητας Π. Φώκαιας.
2. την υπ. αρ. 27/21-5-2013 ομόφωνα αρνητική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σαρωνικού.

Επιπροσθέτως,
Ο Δήμος Σαρωνικού στις 13-6-2013 απέστειλε το υπ. αρ. 13/6/2013/13703 έγγραφο προς τον Περιφερειάρχη κ. Σγουρό, το Περιφερειακό Συμβούλιο με κοινοποίηση σε όλους τους Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς συμβούλους με το οποίο κοινοποιούσε και για μια ακόμη φορά ενημέρωνε:
1. για την αρ. 23/29-4-2013 ομόφωνα αρνητική απόφασης της Δημοτικής Κοινότητας Π. Φώκαιας.
2. για την υπ. αρ. 27/21-5-2013 ομόφωνα αρνητική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σαρωνικού.
3. για το υπ. αρ. 3226/13/22-5-2013 έγγραφο με την προαναφερόμενη άρνηση του Δήμου προς την Αποκεντρωμένη.

Από όλα τα παραπάνω αδιάψευστα στοιχεία αποδεικνύεται το γεγονός ότι ο Δήμος ενημέρωσε αρμοδίως την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και την Περιφέρεια Αττικής για όλες μας τις αποφάσεις.
Ταυτόχρονα για την αποκατάσταση της αλήθειας ενημερώνουμε ότι η υπ΄ αρ. 588/8-8-2013 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αναφέρει την άρνηση του Δήμου (16 σχετικό), επειδή ακριβώς την γνώριζε, ενώ αντιθέτως δεν αναφέρει πουθενά οποιαδήποτε άλλη απόφαση, όπως ψευδώς αναγράφεται στην επιστολή.
Εάν η επιστολή που διάβασε ο κ. Παπουτσής βασίζεται σε παραπληροφόρηση ή ελλιπή ενημέρωση έχουμε όλα τα στοιχεία στη διάθεσή του, και όσων υπογράφουν, τα οποία έπρεπε ήδη να τα γνωρίζουν πριν προβούν στη συγγραφή της επιστολής τους.
Εάν όμως βασίζεται σε σκόπιμη παραποίηση της αλήθειας, πρόκειται για μια ενέργεια δίχως αντίκρισμα, καθώς τα γραπτά μένουν και αποτελούν τις ασφαλέστερες αποδείξεις για την αλήθεια.
Ήδη εκπρόσωπος συλλόγου που υπέγραψε αρχικά την επιστολή, μετά την ενημέρωση της, διαχώρισε τη θέση της και απέσυρε την υπογραφή της.
Γραφείο Τύπου.

 

Categories