Η Ομιλία της Αγγελικής Ράπτη στην Σαρωνίδα

Στο cafe ΔΩΔΩΝΗ Σαρωνίδας, διοργανώθηκε χθες βράδυ, άλλη μία τοπικής εμβέλειας ομιλία της υποψήφιας Δημάρχου Σαρωνικού Αγγελικής Ράπτη με τους κατοίκους να ανταποκρίνονται στο κάλεσμά της αφού είναι εμφανές πλέον ότι η ΡΙΖ.Ε.Σ. -παρά τις Κασσάνδρες- πρωταγωνιστεί δυναμικά στην διεκδίκηση του Δήμου.
Η Αγγελική Ράπτη ξεκίνησε την ομιλία της με ενημέρωση για τις πρόσφατες εξελίξεις στο Παραλιακό Μέτωπο κατά τις οποίες ο Δήμος Σαρωνικού μπαίνει πλέον στο στόχαστρο των “Επενδυτών” ξεκινώντας με τις Αλυκές και την Παραλία Αναβύσσου, μέσω της ΕΤΑΔ η οποία απαγόρευσε πλέον στον Δήμο Σαρωνικού να διαχειρίζεται την παραλία Αναβύσσου διαμηνύοντας ότι πρέπει να κατεδαφιστούν τα υπάρχοντα εκεί κτίσματα. Η Υποψήφια Δήμαρχος ανάλυσε διεξοδικά την κατάσταση και κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει στην κινητοποίηση της Κυριακής 4/5 που ο Δήμος θα αποφασίσει σε Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας-όπως είχε δηλώσει ο Δήμαρχος- το οποίο όμως θα γίνει την Τρίτη όπως διαβάζουμε στο site του Δήμου Σαρωνικού.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις Χρήσεις Γής της Σαρωνίδας θέμα για το οποίο επέρριψε ευθύνες στην σημερινή Δημοτική Αρχή διότι δεν ενημέρώθηκαν οι κάτοικοι πριν την Ανάρτηση της Μελέτης
Η Αγγελική Ράπτη ανάλυσε τη φιλοσοφία της, περί Διοίκησης του Δήμου με κυρίαρχο παράγοντα την άποψη των Πολιτών μέσω της αναβάθμισης των τοπικών Συμβουλίων και την δυνατότητά τους να εκφράζονται μέσω δημοψηφισμάτων σε σοβαρά ζητήματα, αναφέρθηκε στο πρόβλημα των σχολείων της Σαρωνίδας καθώς και στην Ανάπτυξη της περιοχής και ανήγγειλε την ίδρυση Γραφείου Νομικής Υποστήριξης σε επαγγελματίες. Μεγάλο βάρος έδωσε στην Κοινωνική Πολιτική που θα ασκήσει ο Δήμος μέσω ενίσχυσης των εθελοντικών Ομάδων και τον εξορθολογισμό των λογαριασμών ύδρευσης.
Ένα άλλο ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε η υποψήφια Δήμαρχος είνα το ζήτημα της Ορθής Διαχείρισης Απορριμμάτων που θα εφαρμόσει ως Δημοτική Αρχή, με το οποίο θα εξοικονομηθούν σοβαροί οικονομικοί Πόροι που θα επιστρέψουν στους πολίτες μέσα από την Κοινωνική Πολιτική. Προς τούτο θα γίνει ειδική παρουσίαση στο Αμφιθέατρο του Δήμου στα Καλύβια την Τετάρτη 7 Μαίου.
Τέλος αφού παρουσίασε τους υποψήφιους της Σαρωνίδας, απάντησε σε ερωτήσεις που μπορείτε να δείτε στο δεύτερο βίντεο που σας παραθέτουμε.

Categories