Σαρωνικός 29/4. Η Συζήτηση για τον Άγιο Νικόλαο Αναβύσσου και ΑΛΥΚΕΣ.

Παραθέτουμε σήμερα το πρώτο μέρος της συζήτησης του Δημοτικού Συμβουλίου -ήδη έχει αναρτηθεί το Β΄μέρος-με κεντρικό ζήτημα αυτό του Αγ Νικολάου και της παραλίας Αλυκών. Πρόκειται για συζήτηση που προκαλούμε τους Δημότες να παρακολουθήσουν στο video καθώς ξετυλίγονται πολλές πτυχές των ζητημάτων. Σε ότι αφορά τον διαγωνισμό για την μίσθωση από την ΕΤΑΔ καντίνας στον Αγ.Νικόλαο για δεύτερη συνεχή χρονιά, τέθηκαν ερωτήματα και απορίες που μάλλον οι απαντήσεις δεν ικανοποίησαν καθώς ακόμα και οι πιό πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι φαίνεται ότι ΔΕΝ γνώριζαν και ενημερώνονταν εκείνη τη στιγμή!!

 

Αναπάντητο έμεινε και το ερώτημα γιατί ο Δήμος δεν προχώρησε στη χάραξη Ζώνης Παραλίας που το ισχύον Νομικό πλαίσιο του επέτρεπε να κάνει και έτσι να παρεμποδίσει την ΕΤΑΔ να προχωρήσει πέρσι στην παραχώρηση Αιγιαλού σε χώρο που δεν προβλέπεται τέτοια χρήση αλλά έρχεται σήμερα τελευταία στιγμή και προσφεύγει σε Δικαστικά μέτρα. Γιατί φέτος και όχι πέρσι;
Επιπρόσθετα ένα άλλο σοβαρότατο ζήτημα άφησε αδιάφορα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου όταν ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Μπούκης κατήγγειλε ότι παρά το γεγονός ότι το παραχωρητήριο του Υπουργείου Γεωργίας απαγόρευε ρητώς την παραχώρηση η την επινοικίαση των συγκεκριμένων αγροτεμαχίων, κάποια δεν περιελήφθηκαν στην Απαλλοτρίωση από την οποία ο τέως Δήμος Αναβύσσου εισέπραξε χρήματα, αλλά εξαιρέθηκαν και πουλήθηκαν παρανόμως, παραδίδοντας στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου το ΦΕΚ του παραχωρητηρίου και έχοντας σημειώσει με μολύβι τα επίμαχα αγροτεμάχια και δηλώνοντας ότι έχουν πωληθεί πολλά Αγρολίβαδα!! (δείτε το χρονικό διάστημα του video 47.00 έως52.00).
Αναμένουμε με ενδιαφέρον πώς θα χειριστεί τη συγκεκριμένη καταγγελία η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κα Μαίρη Κόλλια.

Πάντως αυτά όλα δεν φαίνεται ότι είναι άσχετα με τις αναρτήσεις του κου Μπούκη στο Facebook τις οποίες αναδημοσιεύουμε. Επιπρόσθετα, παραθέτουμε και το ΦΕΚ-Παραχωρητήριο στο οποίο αναφέρθηκε ο ίδιος, προς ενημέρωσή σας.
Σε ότι αφορά το τμήμα της συζήτησης για την Παραλία Αναβύσσου μπορείτε να παρακολουθήσετε το video μετά to 52o min. Ενημερωτικά παραθέτουμε ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ φωτογραφίες που πήραμε από τον Νομικό Σύμβουλο που δείχνει τις ΑΛΥΚΕΣ το 1973 και την κατάσταση όπως διαμορφώθηκε με τις προσχώσεις το 1997.

Categories