ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΑΠΤΗ. Η Ομιλία στα Καλύβια 14/5/14. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Η κεντρική ομιλία της υποψήφιας δημάρχου Αγγελικής Ράτπη στα Καλύβια
Την κεντρική προεκλογική ομιλία της στα Καλύβια πραγματοποίησε την Τετάρτη το βράδυ η υποψήφια δήμαρχος Σαρωνικού Αγγελική Ράπτη, σε μια αρκετά φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα. Το «σύνθημα» δόθηκε από την αρχή της εκδήλωσης, όταν ο Μιχάλης Κόλλιας, γιατρός και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στα Καλύβια, παρουσιάζοντας την υποψήφια δήμαρχο σημείωνε: «Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε την Αγγελική Ράπτη. Άλλοι την γνωρίζουν ως μια επιτυχημένη συντοπίτισσα με λαμπρή ιατρική καριέρα. Άλλοι τη θυμούνται από την εποχή του Επιμορφωτικού Συλλόγου Καλυβίων. Άλλοι ως ιδρυτικό μέλος και πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Λαγονησίου. Και άλλοι, αρκετοί, τη γνωρίζουν απλά ως τη γιατρό τους ως τον άνθρωπο που τους χάρισε και τους χαρίζει υγεία».
Παρουσιάζοντας δε την ταυτότητα της Ριζοσπαστικής Ενότητας Σαρωνικού ο κ. Κόλλιας και απαντώντας στο ερώτημα ορισμένων «για το ποιό είναι το κυρίαρχο χρώμα του συνδυασμού ΡΙΖ.Ε.Σ. Είναι κόκκινο; Είναι πράσινο ; Είναι πορτοκαλί σε μπλε φόντο; Ποιος μας στηρίζει ; Πως μας στηρίζει; Είμαστε άραγε κάτι πραγματικά νέο και άφθαρτο ή κουβαλάμε ανεξόφλητα γραμμάτια του παρελθόντος;» υπογράμμισε τα εξής: «Όπως κάθε ρίζα δέντρου γεννιέται και στηρίζεται από το χώμα που την γέννησε, έτσι και ο συνδυασμός μας έχει ένα μόνο χρώμα.. και το χρώμα του είναι το χρώμα του τόπου μας ,είναι το χρώμα του μόχθου των συντοπιτών μας. Της ελπίδας , του καθημερινού αγώνα και των προσδοκιών, που ζωγραφίζονται πάνω σε τίμια πρόσωπα, για μια καλλίτερη ζωή σε μέσα σε έναν καλλίτερο δήμο».
Απαντώντας στην ομιλία της η υποψήφια δήμαρχος Σαρωνικού Αγγελική Ράπτη δήλωσε πως εκτός από συγκίνηση «νοιώθουμε μεγάλη ευθύνη για να πετύχουμε στο ένα και μοναδικό στοίχημα που βάλαμε από την αρχή που συναντηθήκαμε όλοι, πρώτα – πρώτα με τον εαυτό μας. Ποιο είναι αυτό το στοίχημα; Να δώσουμε σαν Δημοτική Αρχή όλες μας τις δυνάμεις, ώστε πρώτα από όλα να σταθεί ξανά όρθια η κοινωνία μας, να επιστρέψει η αξιοπρέπεια και το χαμόγελο στις ζωές μας. Δεν θέλουμε σε αυτό το δήμο να υπάρχουν οικογένειες χωρίς φαγητό, γιατρό, φάρμακα, ρεύμα. Να σταματήσουν τα «λουκέτα» στα μαγαζιά μας. Θέλουμε, να ανοίξουμε μαζί το δρόμο σε νέες δυνατότητες για ολόκληρη την τοπική κοινωνία και οικονομία, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Ξέρουμε ότι ο δήμος μας έχει δυνατότητες και το κυριότερο οι πολίτες έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τα πράγματα. Έχουν τη δύναμη να πάρουν το Δήμο στα χέρια τους.
Τώρα, σε αυτές τις εκλογές, είναι η κρίσιμη στιγμή. Τώρα είναι ευκαιρία, για όλους μας, να νικήσουμε και να οδηγήσουμε το δήμο μας σε μια διαφορετική πορεία».
Στη συνέχεια η κ. Ράπτη παρουσίασε τους επτά άξονες του προγράμματος της Ριζοσπαστικής Ενότητας Σαρωνικού καθώς και τις πηγές χρηματοδότησης για την υλοποίησή του, που είναι το νέο ΕΣΠΑ, η απορρόφηση κονδυλίων κοινοτικών προγραμμάτων, ο εξορθολογισμός και η ανακατανομή των δαπανών, η βελτίωση των ίδιων εσόδων. Οι άξονες αφορούν στα εξής:
Στην κοινωνική πολιτική του Δήμου ειδικά στις σημερινές συνθήκες οικονομικής και ανθρωπικστικής κρίσης
Στο νέο τρόπο λειτουργίας του Δήμου, με σημείο αναφοράς τη διαφάνεια και χρηστή διοίκηση, την άμεση δημοκρατία και συμμετοχή των πολιτών, την ουσιαστική λειτουργία των Τοπικών Συμβουλίω, τη διενέργεια δημοψηφισμάτων κ.α.
Στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών αλλά και των παρεχόμενων από τον Δήμο υπηρεσιών
Στην πρόταση για αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων του νέου ΕΣΠΑ και άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων τόσο για την προώθηση τοπικού σχεδίου ανάπτυξης, όσο και της τοπικής επιχειρηματικότητας
Στην παιδεία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό
Στο πρόγραμμα διαχείρισης των απορριμμάτων από το Δήμο Σαρωνικού, με κεντρική επιλογή την ανακύκλωση και στόχο την εξοικονόμηση πόρων που είτε θα επιστρέψουν ανταποδοτικά στους πολίτες, είτε θα καλύψουν τις ανάγκες για την άσκηση των κοινωνικών πολιτικών του Δήμου.
Ειδική αναφορά έκανε η κ. Ράπτη στο θέμα της αξιοποίησης του Παραλιακού Μετώπου τονίζοντας: « Δεν ξεπουλάμε τον τόπο μας, ούτε τον χαρίζουμε σε fast truck «επενδυτές». Διεκδικούμε και απαιτούμε η χρήση και διαχείριση του Παραλιακού Μετώπου να παραμείνει στο Δήμο Σαρωνικού. Η Δημοτική Αρχή και η Τοπική Κοινωνία να είναι συμμέτοχοι και καθοριστικός παράγοντας σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, θα εξυπηρετούν τον πολίτη, θα ενισχύουν την τοπική οικονομία και θα διασφαλίζουν την συνολική ανάπτυξη όχι μόνο των παραλιακών μας πόλεων αλλά συνολικά του Δήμου μας.
Θα αγωνιστούμε μέχρι να γίνουν σεβαστά όλα όσα ορίζονται για τον δημόσιο πλούτο και την προστασία του από μικρά, μεγάλα και θηριώδη συμφέροντα».

Categories