Γ. Σγουρός: Κλείνει ο ΧΥΤΑ Φυλής αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας του χώρου

Στη διακοπή λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, σε περίπτωση που δεν ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας από την ανεξέλεγκτη είσοδο τρίτων και διασφάλισης της ομαλής λειτουργίας του χώρου.

Όπως αναφέρει ο κ. Σγουρός σε επιστολή του προς τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, σήμερα το πρωί ομάδα αθιγγάνων λιθοβόλησε μηχάνημα που εκτελούσε εργασίες προώθησης των απορριμμάτων, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του χειριστή και προκαλώντας υλικές ζημιές.

«Έχουμε επισημάνει και έχουμε αναδείξει σε όλους τους τόνους τα προβλήματα που προκαλούνται κάθε μέρα στον ΧΥΤΑ από την είσοδο αυτών των ατόμων. Οι εργασίες της υγειονομικής ταφής δεν μπορούν να γίνουν υπό αυτές τις προϋποθέσεις. Δεν μπορούμε να παίζουμε κορώνα γράμματα ούτε την ασφάλεια των εργαζομένων μας, ούτε την υγεία και ασφάλεια των ανθρώπων αυτών που ψάχνουν ανάμεσα στα σκουπίδια και δίπλα σε βαρέως τύπου μηχανήματα και απορριμματοφόρα. Θα θρηνήσουμε θύματα. Ο ΧΥΤΑ είναι δημόσιος χώρος και πρέπει να προστατευθεί η νομιμότητα και απρόσκοπτη λειτουργία του» υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο κ. Σγουρός.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΔΣΝΑ, κατόπιν συνεργασίας και υποδείξεων της ΕΛΑΣ, έλαβε σημαντικά μέτρα ενίσχυσης της περίφραξης του ΧΥΤΑ Φυλής, χωρίς όμως από μόνος του να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μια τόσο μεγάλης έκτασης παρανομία.

aftodioikisi.gr

Categories