Ενημέρωση για τις Καντίνες των Αλυκών στο Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού. ΑΓΟΝΟΣ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΔ

Άγονος κατέστη ο διαγωνισμός της ΕΤΑΔ για τις Καντίνες Αλυκών Αναβύσσου και ήδη ο Δήμος με παράταση Μίσθωσης, ανέθεσε στους περσινούς επιχειρηματίες την εκμετάλλευση των ίδιων Καντινών ενώ ταυτόχρονα λειτούργησε και το ΠΕΤΡΙΝΟ υπό την ευθύνη της Μονομετοχικής.

Αυτά τόνισε ο Δήμαρχος Π.Φιλίππου ενημερώνοντας το Σώμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26/6/14.

Ως γνωστόν, ο Δήμαρχος έχει ανακοινώσει εδώ και πολύ καιρό, ότι θα ενημερώνει σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο για τις εξελίξεις που θα υπάρχουν σε αυτό το καυτό ζήτημα, όχι τόσο για τις Καντίνες αλλά κυρίως γιατί μέσω των Καντινών, η ΕΤΑΔ επιχειρεί πλέον να παίξει κυρίαρχο ρόλο στην παραλία  και τις ΑΛΥΚΕΣ,  ώστε  το Δημοτικό Συμβούλιο αν χρειάζεται να αποφασίζει  κάθε φορά για τους ανάλογους χειρισμούς.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο το Δημοτικό Συμβούλιο προχθές θα έπρεπε με απόφασή του να στηρίξει τις επιλογές της Μονομετοχικής για την Παράταση εκμίσθωσης και την λειτουργία του ΠΕΤΡΙΝΟΥ, κάτι που δεν κατέστη δυνατό αφού είχαν απομείνει στην Αίθουσα μόνον 6 Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Με αυτή την αφορμή ακολούθησαν έντονοι διάλογοι μεταξύ του κου Κωνστανέλου, της Προέδρου και του Δημάρχου καθώς ο πρώτος επέρριψε ευθύνες στην κα Κόλλια  για το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχή φορά έβαλε το θέμα των Αλυκών τελευταίο στην ημερήσια Διάταξη.  Ο κος Κωνσταντέλλος έκανε  επίθεση και στον Δήμαρχο ο οποίος του απάντησε με  καυστικό τρόπο, ενώ ο κος Γκέραλης καταδίκασε τον τρόπο με τον οποίον εκφράστηκε ο κος Κωνσταντέλλος για το πρόσωπο της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Η κα Περπερίδου κατήγγειλε ως απαράδεκτο το γεγονός ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι απαξιώνουν με την μη προσέλευσή τους όσους τους έχουν εκλέξει.

Κλείνοντας την συνεδρίαση η κα Κόλλια δήλωσε ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τις Αλυκές.

Categories