Το τελευταίο (ελεύθερο) καλοκαίρι; ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Φίλε/η

Η περίφημη «Αθηναϊκή Ριβιέρα» παίρνει την μορφή τερατουργήματος. Τουριστικά συγκροτήματα και μεζονέτες με ιδιωτικές παραλίες για τουρίστες υψηλών εισοδημάτων και  με ελεγχόμενη είσοδο έναντι υψηλού αντιτίμου για τους πολίτες.

Με νομοσχέδιο που  κατατέθηκε προς ψήφιση στη βουλή εκχωρούνται όλα τα δημόσια φιλέτα  Γης του Σαρωνικού, (ακτές, αιγιαλός και παράκτια ζώνη) σε ιδιωτικά συμφέροντα για την δήθεν τουριστική ανάπτυξη.

Συρματοπλέγματα και μαντρότοιχοι κατά μήκος των ακτών και των παραλιών, όπως του Πεύκου στο Λαγονήσι, των Αλυκών στην Ανάβυσσο, καθώς και πλήθους άλλων  από Φάληρο έως Σούνιο.

Χώροι ενταγμένοι σε προγράμματα προστασίας Natura, αναγνωρισμένοι για το φυσικό τους  κάλλος, χώροι με έκδηλο ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, γίνονται  βορά σε ιδιωτικά συμφέροντα υμετέρων για τσιμεντοποίηση και ληστρική εκμετάλλευση στο όνομα της ¨Δήθεν ανάπτυξης¨ τσαλακώνοντας ακόμη και το ίδιο το Σύνταγμα που εξασφαλίζει τις ακτές και τον αιγιαλό ως δημόσια περιουσία και ορίζει την ελεύθερη πρόσβαση χρήση τους από τους πολίτες.

Εάν νομίζεις πως το θέμα δεν σε αφορά, σκέψου την επόμενη φορά που θα ψήνεσαι στο καμίνι της Αθήνας και θα αναζητάς μια διέξοδο δροσιάς… Το ζήτημα αυτό ξεπερνά κατά πολύ τα συμφέροντα πολιτών ενός Δήμου. Είναι ζήτημα που αφορά όλη την Αττική (5.000.000 πολίτες!!!) και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Φίλε/η

Η δύναμη ενός λαού, είναι η συλλογικότητά του.

Η ευθύνη και η επιλογή είναι δική σου!

Μάθε… ενημερώσου… αντίδρασε!!!

Αν δεν το κάνεις, την επόμενη φορά που θα βρεθείς σε αυτές τις παραλίες….

θα θυμηθείς μπροστά από φράχτες και σεκιούριτι, πως αυτό ήταν πραγματικά….

το τελευταίο (ελεύθερο) καλοκαίρι…

 

ΤΟ ΛΑΓΟΝΗΣΙ

 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΉ ΕΠΙΤΡΟΠΗ(2299302128/6947611225/6977170049)

Categories