ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ

Μετά την ανακοίνωση του υπουργού Υποδομών κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, για την υλοποίηση της χρηματοδότησης και την προαναγγελία της εξασφάλισης του ποσού των 150.000.000 ευρώ, από το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ), δηλαδή το «νέο ΕΣΠΑ», ξεκινούν οι διεργασίες για την επικαιροποίηση των υφιστάμενων μελετών της Γραμμής 4, με την δημοπράτηση να έρχεται στις αρχές του 2015.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Καινοτομίας και Νέος Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, ήταν ένας από τους νεοεκλεγείς Δημάρχους που ανέλαβε την πρωτοβουλία με φορείς και αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να ξεκινήσει το έργο όσο το δυνατόν νωρίτερα. Η επίσκεψη του Νέου Δημάρχου Λαυρεωτικής στην ΟΣΕ-ΕΡΓΟΣΕ με άλλους 2 Δημάρχους της Ανατολικής Αττικής, οι οποίοι απαίτησαν την άμεση χρηματοδότηση του έργου, ώστε να μην χαθούν οι μελέτες και να ολοκληρωθούν ως το τέλος της επόμενης χρονιάς, καθώς οι προσωπικές επαφές του με τα αρμόδια Υπουργεία απέφεραν καρπούς.

Η έλευση του Προαστιακού είναι μείζονος σημασίας έργο και μοχλός ανάπτυξης για τον Δήμο Λαυρεωτικής. Η σύνδεση του Προαστιακού Σιδηρόδρομού Κορωπίου με το Λαύριο, καθώς και τους ενδιάμεσους σταθμούς αλλά και το Λιμάνι του Λαυρίου, εκτιμάται ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην ανάδειξη του λιμανιού της περιοχής ως βασικό λιμάνι ακτοπλοΐας.

Με την ανάληψη των καθηκόντων μας την 1ή Σεπτεμβρίου στον Δήμο Λαυρεωτικής θα είναι ένα από τα βασικά θέματα που θα επιμείνουμε στις διαδικασίες, ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο, όπως έχουμε δεσμευτεί στο πρόγραμμα μας για αυτό το μεγάλο έργο στον Δήμο μας.

Eπίσης ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Λαυρεωτικής μαζί με άλλους δήμαρχους της περιοχής έχει κληθεί να παραστεί την Πέμπτη 10 Ιουλίου και ώρα 10.00 στην αίθουσα 223 του μεγάρου της βουλής , στην διαρκή επιτροπή παραγωγής και εμπορίου όπου θα γίνει ενημέρωση του υπουργού μεταφορών και δικτύων Κ Μιχαήλ ΧρυσοχοΊδη σχετικά με την επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Αττικής έως το λιμάνι του Λαυρίου.

Γραφείο Τύπου Δημοτικής Καινοτομίας

Categories