ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 240 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Συμμετοχή του Δήμου Σαρωνικού στον Υπερμαραθώνιο

«240 μέτρα για τον αιγιαλό».

Ο Δήμος Σαρωνικού στηρίζει και συμμετέχει στην ανεξάρτητη πρωτοβουλία «240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό» που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως και τις 12 Ιουλίου και περιλαμβάνει δράση υπερμαραθωνίου με αφετηρία τον Ισθμό της Κορίνθου και τερματισμό τον Μαραθώνα.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο την ανάδειξη της εξαιρετικής σημασίας του ελληνικού αιγιαλού ως κοινό αγαθό για όλους, καθώς και την ανάγκη προστασίας του από μελλοντική εντατική εκμετάλλευση.

Στον υπερμαραθώνιο θα τρέξει ο ηθοποιός και μαραθωνοδρόμος Άγης Εμμανουήλ ενώ ταυτόχρονα μια συμβολική σκυταλοδρομία, αποτελούμενη από ενεργούς πολίτες, τοπικούς συλλόγους και φορείς θα μεταφέρει το μήνυμα ότι η ενεργοποίηση και η ομαδική δράση των πολιτών ενάντια σε περιορισμούς της ελευθερίας και της ποιότητας ζωής τους, μπορεί να ανατρέψει οποιοδήποτε νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της φυσικής κληρονομιάς μας.

Οι δρομείς θα περάσουν από τον Δήμο Σαρωνικού την 3η ημέρα της διαδρομής (Πέμπτη 10 Ιουλίου) και θα πραγματοποιήσουν στάσεις στην παραλία «Ευκάλυπτοι» στο Λαγονήσι (10:00π.μ.), στην παραλία Αγίου Νικολάου Αναβύσσου (άφιξη στις 12:00 και αναχώρηση στις 19:00) και στις Αλυκές Αναβύσσου – Πέτρινο (19:30), όπου θα λάβουν χώρα συμβολικές δράσεις και ομιλίες – χαιρετισμοί.

Την πρωτοβουλία στηρίζουν με τη συμμετοχή τους και η Ένωση Συλλόγων Δήμου Σαρωνικού, ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος «Το Λαγονήσι» και ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αγίου Νικολάου Αναβύσσου.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Categories