Κλείδωσε οριστικά η επέκταση του Προαστιακού από Κορωπί προς Λιμάνι Λαυρίου

Οριστικοποιήθηκε και κλείδωσε η επέκταση του Προαστιακού από Κορωπί προς Λαύριο, μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης, μεταξύ του Υπουργού Μεταφορών κου Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και των Νέων Δημάρχων των Δήμων από όπου θα διέρχεται ο συρμός. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Βουλή στην Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου με την συμμετοχή των Νέων Δημάρχων : Λαυρεωτικής κο Δημήτρη Λουκά, Σαρωνικού κο Γεώργιο Σοφρώνη, Κορωπίου κο Δημήτρη Κιούση, Μαρκοπούλου κο Σωτήρη Μεθενίτη. Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Νέος Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κος Πέτρος Φιλίππου καθώς και ο απερχόμενος Δήμαρχος Λαυρεωτικής κος Κωνταντίνος Λεβαντής.

O υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τον Πρόεδρο της ΟΣΕ κο Παναγιώτη Θεοφανόπουλο και τον Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΟΣΕ κο Σαμπατάκη Γρηγόριο, εξήγγειλαν την επέκταση του Προαστιακού από τον σταθμό Κορωπί μέχρι το Λιμάνι του Λαυρίου. Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωμένες μελέτες σε μερικούς μήνες και να δημοπρατηθεί μέσα στο 2015, έτσι ώστε να έχει ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει το 2020. Ο Υπουργός εξήγγειλε και την αναβάθμιση της Λεωφόρου Λαυρίου καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο σύνδεσης της Αττικής Οδού με το Λαύριο.

Η διαδρομή του Προαστιακού προς Λαύριο θα είναι 32 χλμ και θα είναι διπλής κατεύθυνσης σε όλο το μήκος της. Θα έχει 10 στάσεις και 2 σταθμούς (θέσεις πάρκινγκ) σε Κορωπί και Λιμάνι Λαυρίου, και ο χρόνος που θα χρειάζεται για την μετακίνηση του ο επιβάτης από Κορωπί προς το Λιμάνι του Λαυρίου θα είναι 17 λεπτά.

Όλοι οι Δήμαρχοι που συμμετείχαν στην σύσκεψη έμειναν ικανοποιημένοι από τις ανακοινώσεις του Υπουργού Μεταφορών καθώς το νέο έργο θα δώσει νέα πνοή και τροχιά ανάπτυξης σε όλες τις περιοχές από όπου θα διέρχεται.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΚΑΣ

Ο νέος Δήμαρχος Λαυρεωτικής κος Δημήτρης Λουκάς μιλώντας αποκλειστικά στην ΠΟΛΗ ΜΑΣ δήλωσε : “Είμαι πολύ ικανοποιημένος καθώς ένα τεράστιο έργο για την Ανατολική Αττική μπαίνει επιτέλους μετά από πολλά χρόνια στο στάδιο της υλοποίησης. Είναι ένα έργο πνοής για τον Δήμο Λαυρεωτικής και θα βοηθήσει στο μέγιστο στην ανάπτυξη του τόπου μας, με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με την ανάπτυξη του Λιμένος Λαυρίου. Το έργο του Προαστιακού θα δώσει την δυνατότητα σε χιλιάδες επισκέπτες να δουν τον τόπο μας και να επενδύσουν στην Λαυρεωτική και παράλληλα θα διευκολύνει του συμπολίτες μας, να έχουν φθηνή και γρήγορη πρόσβαση στις δουλειές τους . Από την μεριά μου η πρόταση ήταν ο Προαστιακός να μην περάσει μέσα από την ΠΟΛΗ, αλλά να διασχίσει περιφερειακά την πόλη του Λαυρίου, όπως έχει ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο εδώ και αρκετό καιρό. Πιάνουμε δουλειά λοιπόν και δεν μένουμε στα λόγια πλέον, πρέπει όλοι οι Δήμαρχοι να πιέσουμε ώστε να υλοποιηθεί το συντομότερο το έργο και να μπούμε σε μία νέα τροχιά ανάπτυξης. “.

Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ

ΠΗΓΗ  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ

Categories