Δύσκολη προβλέπεται η νύχτα στην Κερατέα, ζητήθηκε και η συνδρομή του στρατού

Τη μάχη με τις φλόγες τη νύχτα θα δώσουν 120 πυροσβέστες με 46 οχήματα, 56 άτομα πεζοπόρο, 6 οχήματα ΟΤΑ και 50 στρατιώτες.

Δύσκολη θα είναι η νύχτα στην Κερατέα όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στις θέσεις Σάκκα, Λάκιζα και Χαράδρα Oβριοκάστρου, κοντά στους οικισμούς Πλάκα και Διψέλιζα.

Τα εναέρια μέσα της πυροσβεστικής πραγματοποίησαν την τελευταία τους ρίψη λίγο μετά τις 9 το βράδυ και στη συνέχεια σταμάτησαν λόγω της νύχτας, αφήνοντας την φωτιά σε πλήρη εξέλιξη να «γλύφει» τα σπίτια και τις αυλές των οικισμών, με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής να δηλώνει πως 2 ή 3 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.

Δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα σινούκ, επιχειρούσαν από την ώρα που ξέσπασε η φωτιά σε δύο σημεία, με διαφορά μισής ώρας στις 14:55 και 15:26.

 

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έχει θέσει τις υπηρεσίες της στην Αττική σε γενική επιφυλακή. Περισσότεροι από 150 είναι οι άντρες του σώματος που δίνουν μάχη με τις φλόγες για να κρατήσουν ανέπαφες τις περιουσίες των κατοίκων: 120 πυροσβέστες με 46 οχήματα, 56 άτομα πεζοπόρο αλλά και 6 οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παραμένουν εκεί.

Οι άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, καθώς η έντασή τους αυξομειώνεται συνεχώς, το ίδιο και η κατεύθυνσή τους, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα, παρά το ότι λίγο μετά τις 9 το βράδυ η εικόνα να είναι καλύτερη, οι υπεύθυνοι να μην εφησυχάζουν και να παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού.
«Δεν έχουμε άμεση απειλή για τα σπίτια γιατί έχουμε φροντίσει να τα περιφρουρούμε, δηλαδή υπάρχουν δυνάμεις εκεί που όταν γυρνά η φωτιά προς το μέρος τους την αποτρέπουν» δήλωσε στη ΝΕΡΙΤ ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής κ. Τσόγκας.

Για την ώρα δεν προβλέπεται σχέδιο εκκένωσης του οικισμού, όπως είπε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κωνσταντίνος Λεβαντής, που καταγγέλλει πως οι φωτιές δεν ήταν τυχαίες:

«Είναι εμπρησμός, τα σημεία είναι σε απόσταση πάνω 500 μέτρα το ένα από το άλλο, στην ίδια κατεύθυνση».

Παρ ότι αυτή την ώρα στην περιοχή επικρατεί άπνοια, ο κ. Λεβαντής εξέφρασε την ανησυχία του για πιθανές αναζωπυρώσεις και ανέφερε ότι η πρώτη εικόνα είναι πως καταστρέφεται ό,τι γλύτωσε από τις φωτιές του 1985.

 

ΒΛΕΠΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ forkeratea.com

Categories