ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ Κ.ΛΕΒΑΝΤΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΗΣ 12/7/2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
Ταχ.Δ/νση: Κουντουριώτη 1
Λαύριο – 195 00
Τηλέφωνο: 2292 0 28021
Fax: 2292 0- 22413
E-mail: dhmarxos@lavrio.gr

 

Τρίτη 15/07/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ‘‘ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ’’
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΗΣ 12.7.2014
Το Σάββατο 12.7.2014, 6.000 περίπου στρέμματα δάσους και αγροτικών εκτάσεων σε περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Κερατέας, καταστράφηκαν από τη φωτιά που προκάλεσε ανεπανόρθωτες περιβαλλοντικές και οικονομικές ζημιές.
Από την πρώτη στιγμή μέχρι την πλήρη κατάσβεση και της τελευταίας εστίας ο Δήμαρχος, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, οι εργαζόμενοι στο Δήμο και οι εθελοντές πυροσβέστες ήταν παρόντες με τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου, του Αναπτυξιακού Συνδέσμου και ιδιωτικά βυτιοφόρα καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να περιορίσουν την καταστροφή, να προστατέψουν τους κατοίκους και να διατηρήσουν σε συνεχή λειτουργία το δίκτυο ύδρευσης, παρά την υπερκατανάλωση.
Το γεγονός ότι οι δύο από τις τρεις αρχικές εστίες φωτιάς κατασβέστηκαν χωρίς τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποδεικνύει την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εθελοντές και τους φορείς και συλλόγους που με τη συνεργασία τους βελτιώσαμε και αναπτύξαμε το δίκτυο πρόληψης και δασοπροστασίας αυτή τη δημοτική περίοδο.
Δυστυχώς ο κ. Λουκάς, όπως και το 2012, εκμεταλλευόμενος το γεγονός μας κατηγορεί για άλλη μία φορά σαν υπεύθυνους για ό,τι συμβαίνει στην περιοχή, ξεχνώντας να αναφέρει ότι ο συντονισμός των μηχανισμών κατάσβεσης δεν αποτελεί αρμοδιότητα του Δήμου και ότι καταστροφικές πυρκαγιές είχαν προκαλέσει τεράστιες ζημιές και την περίοδο 2003-2010 στον τότε Δήμο Λαυρεωτικής και την περίοδο 2007-2010 στον τότε Δήμο Κερατέας.
Τέλος, ευχόμαστε στον κ. Λουκά να μπορέσει να αγοράσει αυτός το ελικόπτερο κατάσβεσης που μας κατηγόρησε το 2012 ότι δεν μπορέσαμε να προμηθευτούμε και επίσης να αλλάξει την ισχύουσα νομοθεσία και να αναλάβει ο ίδιος το συντονισμό και τη διεύθυνση όλων των δυνάμεων πυρόσβεσης, χερσαίων και εναέριων το συντομότερο δυνατό.

Categories