ΚΑΝΤΙΝΑ “ΠΕΥΚΟ” ΛΑΓΟΝΗΣΙ. ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ

Όσοι βρέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού της 16/7/14,  είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και την “άλλη πλευρά”, δηλαδή τις απόψεις και το ιστορικό της πολυσυζητημένης καντίνας. Και αυτό γιατί ο Δικηγόρος του κου Μπότη,εκμεταλλευτή της καντίνας, με αίτημά του που αποδέχτηκε η Πρόεδρος, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για τη Νομική πλευρά του ζητήματος.

Όπως είπε, η Καντίνα είχε άδεια λειτουργίας μέχρι και το 2012 για την οποία ζήτησε την παράτασή της όπως είχε κάθε νόμιμο δικαίωμα. Το Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού αρνήθηκε το 2013 την παράταση χωρίς κάποια επαρκή αιτιολόγηση και ο ιδιοκτήτης της Καντίνας προσέφυγε στην επιτροπή του άρθρου 152 και αφού δικαιώθηκε προσέφυγε στα Διοικητικά Δικαστήρια τα οποία αποφάνθηκαν ότι η μη παράταση της άδειας ισοδυναμεί με χορήγηση άδειας. Δηλαδή ο Δήμος κακώς δεν ανανέωσε και κακώς συνεχίζει να μην την ανανεώνει.

Μετά από δεκάδες αθωωτικών αποφάσεων,συνέχισε ο Δικηγόρος,  συνεχώς γίνονται αναφορές στο πρόσωπο του κου Μπότη σαν να είναι ένα κακοποιό στοιχείο ενώ υπάρχει απόφαση από το Ειρηνοδικείο ότι δεν έχει καταλάβει κάποιο χώρο ή ότι θα έπρεπε να είναι σε κάποιον άλλο συγκεκριμένο. Το ερώτημα είναι γιατί ακόμα δεν έχει την άδεια ο κος Μπότης και μάλλιστα, συνέχισε, και για το 2014 έχει γίνει αίτηση ανανέωσης για το οποίο ο Δήμος ούτε καν έχει δώσει απάντηση.

Από πλευράς Δημοτικού Συμβουλίου η κα Κόλλια απάντησε ότι παρ όλα αυτά δεν έχει δοθεί ο ΧΩΡΟΣ γι αυτή τη δραστηριότητα, ο οποίος καθορίζεται όπως και για τις άλλες Καντίνες με απόφαση του Συμβουλίου. Επίσης οι χώροι αυτοί χαρακτηρίζονται ως χώροι ΠΛΑΝΟΔΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ενώ η καντίνα αυτή έχει καταστρατηγήσει τις διατάξεις και έχει μετατραπεί σε ΣΤΑΣΙΜΟ ΕΜΠΟΡΙΟ.

Την συζήτηση έκλεισε ο Δήμαρχος λέγοντας ότι ο κος Μπότης δικαιούται ΑΔΕΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΚΑΝΤΙΝΑΣ την οποία δεν έχει και εξ άλλου ο χώρος που βρίσκεται τώρα είναι επίδικος και δεν θα μπορούσε να παραχωρηθεί από τον Δήμο.

Δείτε όλη τη συζήτηση στο video (διάρκεια  12 min)

 

Categories