ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ‘’ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ’’ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Φαίνεται τελικά ότι ο κ. Λεβαντής ζει σ’ ένα παράλληλο σύμπαν και γι’ αυτό δεν αντιλαμβάνεται τα όσα αναρίθμητα αρνητικά-σε όλους τους τομείς- έχουν συμβεί στη διάρκεια της θητείας του στη Λαυρεωτική, γεγονότα που απέφεραν δίκαια, αναπότρεπτα και αμετάκλητα την καταδίκη της καταστροφικής του πολιτικής μέσω της ετυμηγορίας των πολιτών του Δήμου μας στις πρόσφατες εκλογές του Μάη.
Αντί λοιπόν να σιωπά, μένοντας πιστός και εναρμονισμένος στην επιλογή της απραξίας που με εξαιρετική συνέπεια τήρησε στη διάρκεια της 4χρονης παρουσίας(;) του στο δημαρχιακό θώκο και ενώ παραμένει κυριολεκτικά άφαντος από το δημαρχιακό μέγαρο από την ημέρα των εκλογών-γεγονός που αποτελεί παράβαση καθήκοντος-αποφάσισε να λύσει τη σιωπή του! Ξαφνικά λοιπόν, οι φλόγες που ρήμαξαν τον τόπο μας, τον έβγαλαν από την καλοκαιρινή ραστώνη και επιλέγοντας την πλέον ατυχή στιγμή, όπου η Λαυρεωτική μετρούσε τις πληγές της από την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή, την ίδια στιγμή όπου πολίτες της -λίγα εικοσιτετράωρα πριν- είχαν απολέσει περιουσίες, και είχαν κινδυνέψει οι ίδιοι να καούν ζωντανοί, για πολλοστή φορά έβγαλε όλη τη γνωστή και διαχρονική πια εμπάθεια, που τον διακρίνει, απέναντι στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Λαυρεωτικής κ. Δημήτρη Λουκά. Αποτελεί όμως το λιγότερο πρόκληση προς τους δοκιμαζόμενους κατοίκους των περιοχών που γνώρισαν τον τρόμο της πύρινης λαίλαπας, η ατυχής προσπάθεια να ειρωνευτεί με τον πλέον προκλητικό και αναιδή τρόπο τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Λαυρεωτικής, σε ένα τόσο σημαντικό και συνάμα θλιβερό θέμα, που για τον κ. Λεβαντή κυριολεκτικά η σιωπή είναι χρυσός.

Κι ενώ επί τέσσερα έτη με εξαιρετική μαεστρία έχει καταφέρει να διαλύσει όλο το οργανωμένο σύστημα πυροπροστασίας στο σύνολο του Δήμου μας, απαξιώνοντας ανθρώπους και φορείς-εθελοντές δασοπροστασίας, αφήνοντας ασυντήρητα και ανέτοιμα στην πιο κρίσιμη στιγμή τα οχήματα πυροπροστασίας και πυρόσβεσης, με περισσό θράσος διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση πως…όλα κύλησαν καλώς(!!!). Δεν μπορούμε καν να διανοηθούμε τι θα συνέβαινε αν όλα δεν κυλούσαν καλώς κατά τον κ. Λεβαντή!

Ας καθησυχάσουμε καταρχήν τον κ. Λεβαντή, ξεκαθαρίζοντας πως ο κ. Δημήτρης Λουκάς δεν έχει καμία φιλοδοξία να αναλάβει νομοθέτης, αρχιστράτηγος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, γενικός συντονιστής των δυνάμεων καταστολής των πυρκαγιών στην Αττική, στη χώρα ή όπου αλλού φαντασιώνεται ο κ. Λεβαντής! Αυτό που θα κάνει όμως, από την 1η του Σεπτέμβρη, θα είναι τα αυτονόητα, τα οποία ο κοινός νους και τα καθήκοντά του ως υπεύθυνου Δημάρχου υπαγορεύουν. Και στο πλαίσιο αυτών των καθηκόντων είναι η επαναδημιουργία ενός άριστου και οργανωμένου συστήματος πυροπροστασίας από εθελοντές, η συνεργασία με φορείς της περιοχής, αλλά και με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και η πλήρης επιχειρησιακή ετοιμότητα του συνόλου των οχημάτων πυροπροστασίας που διαθέτει ο Δήμος μας. Και τη διάθεσή του αυτή, αλλά και το ενδιαφέρον του, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος την απέδειξε ήδη με τη διαρκή του φυσική παρουσία στο πεδίο των πυρκαγιών, την ίδια στιγμή που ο κ. Λεβαντής τρωγόπινε με έναν από τους αντιδημάρχους του σε κατάστημα της Κερατέας και με έτερο των αντιδημάρχων-υπεύθυνο πυροπροστασίας εξαφανισμένο από τα μέτωπα των πυρκαγιών. Και φυσικά το ενδιαφέρον του για τα τεκταινόμενα δεν περιοριζόταν στη χρονική στιγμή που εμφανίζονταν δημοσιογράφοι και κανάλια.

Όμως και τα μετά την καταστροφή γεγονότα εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον κ. Λεβαντή. Από την ίδια αποφράδα ημέρα της βιβλικής καταστροφής (Σάββατο 12 Ιουλίου) ζητήσαμε από τον κ. Λεβαντή έκτακτο συμβούλιο, μέσω του οποίου θα υπήρχε συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων για το υπόλοιπο της θερινής περιόδου, ώστε να μη συνεχιστεί το κακό. Χρειάστηκαν έξι ολόκληρες ημέρες (!) για να υλοποιηθεί! Έτσι λοιπόν το ‘’έκτακτο συμβούλιο’’ θα γίνει μόλις σήμερα (Παρασκευή 18 Ιουλίου)!!! Εδώ τα λόγια περιττεύουν!

Κλείνοντας, το μόνο που θα θέλαμε να πούμε, είναι τα πολλά ‘’μπράβο’’ σε όλους όσους ήταν παρόντες(άτομα και οργανωμένους φορείς) στα πεδία της ‘’μάχης’’ με τις φλόγες και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και με πραγματική αυτοθυσία αναμετρήθηκαν με τη φωτιά περιορίζοντας το κακό! Δε θα επιθυμούσαμε όμως απλά να ευχηθούμε να μην επαναληφθεί κάτι ανάλογο, αφού με ευχές τίποτε από τα κακώς κείμενα δε διορθώνεται. Αυτά που μπορούν να αλλάξουν άρδην τα πράγματα και να αποτρέψουν την περαιτέρω περιβαλλοντική καταστροφή του τόπου μας είναι η συστηματική και σοβαρή δουλειά, οι συνεργασίες και ο σοβαρός σχεδιασμός ενός δικτύου προστασίας της φύσης και επούλωσης των πληγών που εμείς οι άνθρωποι ακούσια ή εκούσια δημιουργούμε.

 

Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014 Από το Γραφείο Τύπου της ‘’Δημοτικής Καινοτομίας’’

Categories