ΑΥΡΙΟ, 25 /7 (20:30), ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ. ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Την Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014, στην πλατεία της Σαρωνίδας, συνεχίζεται η ενημέρωση και η συλλογή υπογραφών για το ζήτημα των χρήσεων γης στη Σαρωνίδα, αλλά και για τον τρόπο λειτουργίας του δήμου και του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σαρωνικού, ως προς την ενημέρωση των πολιτών και τη λήψη των αποφάσεων. Η διαδικασία αυτήν την Παρασκευή θα ξεκινήσει στις 20:30 και θα διαρκέσει μέχρι τις 21:30. Μετά θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση για το ζήτημα των παραλιών του Δήμου Σαρωνικού (Λαγονήσι, Αλυκές, Άγιος Νικόλαος, Καντίνες, Καθαριότητα, Ιχθυοκαλλιέργειες, κλπ) και της Διαχείρισης των Απορριμμάτων στο Δήμο Σαρωνικού (καθαριότητα, υγεία και εξοικονόμηση χρημάτων). Επισημαίνουμε, ότι το ζήτημα των χρήσεων γης θα απασχολήσει, πολύ σύντομα και με αρνητικό τρόπο, και άλλες περιοχές του Δήμου Σαρωνικού. Ως εκ τούτου, η περίπτωση της Σαρωνίδας αποτελεί μείζον πρόκριμα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπισθεί από όλους τους πολίτες και δημότες του Δήμου Σαρωνικού. Σήμερα είναι η Σαρωνίδα. Αύριο θα είναι ο Άγιος Νικόλαος, περιοχές τής Α.Τ.Ε. στην Ανάβυσσο και στην Π. Φώκαια, κλπ.

Συγκεντρωνόμαστε, ενημερώνουμε και ενημερωνόμαστε, συζητούμε δημοκρατικά, αποφασίζουμε δημοκρατικά και διεκδικούμε, ως ενεργοί πολίτες του Δήμου Σαρωνικού το δικαίωμά μας στην ενημέρωση, στο σεβασμό των δικαιωμάτων μας, στην ποιότητα ζωής, στη διαφάνεια, στην καθαριότητα, στην ορθή διαχείριση των χρημάτων, που καταβάλλουμε, ως φορολογούμενοι πολίτες, στην ορθή λειτουργία των υπηρεσιών και των θεσμικών οργάνων του Δήμου, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην οικονομική ανάπτυξη του Δήμου, κλπ. Αφήνουμε τη λογική της ανάθεσης και αποφασίζουμε για τον τόπο μας και τις τύχες μας, διεκδικώντας τα δικαιώματά μας και τα αυτονόητα. Η δύναμη του πολίτη είναι η ενημέρωση, η συμμετοχή, η αλληλεγγύη και ο διαρκής έλεγχος της εξουσίας (της όποιας εξουσίας). Μόνο, εάν ο πολίτης συνειδητοποιήσει, ότι με τη συμμετοχή του και τη συνένωση των δυνάμεών του με αυτές των συμπολιτών του, μπορεί να αλλάξει τα πάντα στον τόπο του και να ορίσει τη μοίρα του, θα σωθεί η κοινωνία μας και η χώρα μας.

Διευκρινίζουμε, ότι η πρωτοβουλία μας αφορά σε όλους του πολίτες και δημότες του Δήμου Σαρωνικού. Επιδιώκουμε την ενίσχυση των δεσμών αλληλεγγύης μεταξύ των κατοίκων και δημοτών όλων των περιοχών του Δήμου Σαρωνικού (Καλύβια, Ανάβυσσος, Π. Φώκαια, Σαρωνίδα και Κουβαράς). Γι’αυτόν το λόγο το επόμενο χρονικό διάστημα θα προγραμματιστούν συγκεντρώσεις και σε άλλες περιοχές του Δήμου, οι οποίες και θα καθιερωθούν. Στόχος είναι να ενισχυθούν σε όλο το Δήμο Σαρωνικού αντίστοιχες διαδικασίες. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα “ακουστεί” η φωνή των πολιτών, αλλά και θα υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα σε βασικά ζητήματα, που απασχολούν τους κατοίκους και τους δημότες του Δήμου Σαρωνικού.

Την Παρασκευή, λοιπόν, 25 Ιουλίου 2014, ώρα 20:30, τα καρεκλάκια σας και στην πλατεία της Σαρωνίδας. Ζήστε την εμπειρία της συμμετοχής και δυναμώστε τη φωνή σας.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΕΝΣΤΑΣΗ ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΗΣ                 (αυτό το κείμενο το υπογράφουν μόνο οι Σαρωνιδιώτες).

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ      (αυτό το κείμενο το υπογράφουν οι κάτοικοι και δημότες τού Δήμου Σαρωνικού, πλην των Σαρωνιδιωτών).

ΔΗΜΟΤ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ                         (αυτό το κείμενο το υπογράφουν όλοι οι κάτοικοι και δημότες τού Δήμου Σαρωνικού).

 

ΠΗΓΗ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

 

Categories