3Β: Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την ανάπλαση της Β. Παύλου και της Πλατείας Ιμίων

4 Αυγούστου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την ανάπλαση της Βασιλέως Παύλου και της Πλατείας Ιμίων
Ένα έργο που θα αναδείξει το κεντρικό σημείο της Βούλας
και θα επιλύσει σημαντικά κυκλοφοριακά ζητήματα

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας και της οδού Βασιλέως Παύλου στη Βούλα. Πρόκειται για ένα έργο που εγγυάται τη σημαντική αναβάθμιση της πιο κεντρικής περιοχής της Βούλας με την ανάδειξη της πλατείας και την επίλυση κυκλοφοριακών προβλημάτων όπως η στάθμευση και η ασφαλής διέλευση.
Η μελέτη περιλαμβάνει ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική πρόταση συνολικής διαμόρφωσης της κεντρικής πλατείας με ανάπλαση σημείων κοινού ενδιαφέροντος και χώρων πρασίνου, διαμόρφωση διαδρόμων περιπάτου και ποδηλατόδρομων και τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων.
Επιπλέον η μελέτη παρουσιάζει στοιχειοθετημένη πρόταση επίλυσης κυκλοφοριακών προβλημάτων και θέσεων στάθμευσης καθώς και πρόταση τυχόν νέων κόμβων και νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για τη διευκόλυνση και διασφάλιση των διερχόμενων οχημάτων και των πεζών.
Ο Δήμαρχος Σπύρος Πανάς δήλωσε με αφορμή την ολοκλήρωση της μελέτης ότι «για τη Βούλα η κεντρική πλατεία αποτελεί ένα τοπόσημο. Είναι σημαντικό να αναβαθμίσουμε και αναδείξουμε αυτό το σημείο προκειμένου να αποτελέσει ξανά πόλο έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης μας. Στηρίζουμε με έργα την ανάπτυξη της πόλης γιατί πιστεύουμε ότι η επένδυση στον τόπο μας μπορεί να κάνει τη διαφορά σε αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε όλοι. Η μελέτη που ολοκληρώθηκε είναι το πρώτο βήμα για ένα έργο που θα αναβαθμίσει την εικόνα και τη λειτουργία της πόλης σε πολλά επίπεδα».

4_8_14_v_pavlou

 

Categories