ΕΝΙΑΙΑ ΤΕΛΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ. – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΤΗΣ 21/8

Απάντηση στο γιατί  υπάρχουν τα θέματα ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΤΕΛΩΝ στο Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού της 21/8/14, έδωσε στον Paraktios μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ο νέος Δήμαρχος  Γιώργος Σωφρόνης.

Κατ αρχήν όπως μας εξήγησε ο Γ Σωφρόνης είναι υποχρεωτικό εκ του Νόμου, μέχρι 31/8 κάθε έτους να ψηφίζονται οι αναπροσαρμογές τελών είτε αυτές αφορούν σε αυξήσεις είτε σε μειώσεις. Αυτό απαντά στο πρώτο σκέλος του ερωτήματος, γιατί δηλαδή  έρχονται αυτά τα θέματα στο συμβούλιο της 21/8.

Το δεύτερο ζήτημα που αποτελεί και ΕΙΔΗΣΗ, είναι ότι ο Δήμος Σαρωνικού προχωράει σε ΕΝΙΑΙΑ τιμολόγηση τελών σε ΟΛΕΣ τις Δημοτικές Κοινότητες.

α. Για τα μεν τέλη Καθαριότητας  και ηλεκτροφωτισμού αυτό θα υλοποιηθεί σταδιακά  εντός 3 ετών (Αυτό θα επιφέρει αυξομειώσεις στα τέλη)

β. Για τα δε τέλη Ύδρευσης,  θα υλοποιηθεί Αμεσα, κάτι που θα επιφέρει  ΑΥΞΗΣΗ σε κάποιες Δημοτικές Κοινότητες που πληρώνουν χαμηλό τέλος, αλλά και ΜΕΙΩΣΗ σε κάποιες άλλες που επιβαρύνονται με υψηλό.

Επί της ουσίας, όπως τόνισε ο νέος Δήμαρχος, τα έσοδα του Δήμου από τα τέλη θα παραμείνουν τα ίδια με το περσινό έτος κα συνεπώς δεν θα υπάρχει αύξηση εσόδων από τα τέλη.

Αυτή θα είναι η εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής και μένει την 21/8 ,να δούμε τις λεπτομέρειες και τις θέσεις των Δημοτικών Συμβούλων, αν φυσικά υπάρξει η κατάλληλη απαρτία (14 Σύμβουλοι) για την συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

 

Categories