ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22/8 (21:00), ΣΤΟ “ΠΕΤΡΙΝΟ” ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ, Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ “ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ”

“..Την Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014, ώρα 21:00, στο λεγόμενο “Πέτρινο” στην παραλία της Αναβύσσου (περιοχή Αλυκών), ενημερώνουμε, ενημερωνόμαστε, συζητούμε και αποφασίζουμε για το ζήτημα των παραλιών του δήμου μας (παραλίες Λαγονησίου, Σαρωνίδας, Αναβύσσου και Π. Φώκαιας), στο οποίο περιλαμβάνεται το ζήτημα των Αλυκών, των καντινών, των καταπατήσεων, της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, κλπ. Ειδικώς ως προς το ζήτημα των καντινών, επισημαίνουμε, ότι, με κύρια ευθύνη του Δήμου, εξελίσσεται σε πραγματική μάστιγα για τις παραλίες μας (βλέπε εδώ). Ήδη από τις προηγούμενες συγκεντρώσεις, τις οποίες απασχόλησε το ίδιο μείζον ζήτημα των παραλιών του δήμου μας, υπήρξε σημαντική πληροφόρηση των πολιτών, η οποία συνεχίζεται και θα συνεχισθεί. Αποφασίσθηκαν μάλιστα και συγκεκριμένες ενέργειες, οι οποίες υλοποιούνται σταδιακά – μεθοδικά και υπεύθυνα. Διευκρινίζουμε, ότι στόχος των συγκεντρώσεων δεν είναι μόνο η ενημέρωση, αλλά η αφύπνιση των πολιτών, η ενεργοποίησή τους και η προώθηση συγκεκριμένων δράσεων, οι οποίες φέρνουν ήδη τα πρώτα αποτελέσματα…” (ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ)

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ “ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ”

“..Συγκεντρωνόμαστε, ενημερώνουμε και ενημερωνόμαστε, συζητούμε δημοκρατικά, αποφασίζουμε δημοκρατικά και διεκδικούμε, ως ενεργοί πολίτες του Δήμου Σαρωνικού το δικαίωμά μας στην ενημέρωση, στο σεβασμό των δικαιωμάτων μας, στην ποιότητα ζωής, στη διαφάνεια, στην καθαριότητα, στην ορθή διαχείριση των χρημάτων, που καταβάλλουμε, ως φορολογούμενοι πολίτες, στην ορθή λειτουργία των υπηρεσιών και των θεσμικών οργάνων του Δήμου, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην οικονομική ανάπτυξη του Δήμου, κλπ. Αφήνουμε τη λογική της ανάθεσης και αποφασίζουμε για τον τόπο μας και τις τύχες μας, διεκδικώντας τα δικαιώματά μας και τα αυτονόητα. Η δύναμη του πολίτη είναι η ενημέρωση, η συμμετοχή, η αλληλεγγύη και ο διαρκής έλεγχος της εξουσίας (της όποιας εξουσίας). Μόνο, εάν ο πολίτης συνειδητοποιήσει, ότι με τη συμμετοχή του και τη συνένωση των δυνάμεών του με αυτές των συμπολιτών του, μπορεί να αλλάξει τα πάντα στον τόπο του και να ορίσει τη μοίρα του, θα σωθεί η κοινωνία μας και η χώρα μας.

Διευκρινίζουμε, ότι η πρωτοβουλία μας αφορά σε όλους του πολίτες και δημότες του Δήμου Σαρωνικού. Επιδιώκουμε την ενίσχυση των δεσμών αλληλεγγύης μεταξύ των κατοίκων και δημοτών όλων των περιοχών του Δήμου Σαρωνικού (Καλύβια, Ανάβυσσος, Π. Φώκαια, Σαρωνίδα και Κουβαράς). Γι’αυτόν το λόγο οι συγκεντρώσεις αυτές γίνονται και θα γίνονται σταδιακά σε όλες τις περιοχές του Δήμου, με σκοπό να καθιερωθούν, αποτελώντας τοπικό δημοκρατικό θεσμό και κατάκτηση των τοπικών κοινωνιών…

Διαβάστε για τη δράση των “ενεργών πολιτών Δήμου Σαρωνικού στην ιστοσελίδα ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Categories