ΚΥΠΡΟΣ. Μαραθώνιες συσκέψεις στη Βουλή για τις εκποιήσεις

Κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών, για το νομοσχέδιο των εκποιήσεων ενυπόθηκων ακινήτων, πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Στη συνεδρία, τα κόμματα επιχείρησαν να κωδικοποιήσουν τις αλλαγές που εισηγούνται επί του νομοσχεδίου . Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης ενημέρωσε τα κόμματα για τις θέσεις της τρόικας επί των τροπολογιών. Ο Γενικός Εισαγγελέας ενημέρωσε για την συνταγματικότητα των τροπολογιών.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΥΠΟΙΚ παρουσιάστηκε στην Επιτροπή με συγκεκριμένες απαντήσεις από την τρόικα σε σχέση με το νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η τρόικα λέει «όχι» σε διασύνδεση του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις με το πλαίσιο αφερεγγυότητας καθώς επιθυμεί τη ψήφιση και άμεση εφαρμογή του. Για κάποιες τροπολογίες, η τρόικα λέει ότι δεν αφορούν το νομοσχέδιο και δίνει το πράσινο φως στα κόμματα να τις θέσουν σε κατοπινό στάδιο για ψήφιση. Όσον αφορά τη διαγραφή του δανείου σε περίπτωση εκποίησης, η θέση της τρόικας είναι ότι αυτό δεν είναι θέμα που αφόρα το εν λήγω νομοσχέδιο και καλεί τα κόμματα να ψηφήσουν το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις και να εξετάσουν το ζήτημα αργότερα.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί και αύριο. Δεν αποκλείεται η συνεδρία της ολομέλειας που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή, να μετατεθεί για τη Δευτέρα.

: http://www.sigmalive.com

Categories