Λαυρεωτική: Διαπανεπιστημιακό Εργαστήριο – Workshop με θέμα « Mining the past: Architectural interventions in Lavrion area»

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS, η Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ διοργανώνει από 6 έως 9 Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου της Coimbra της Πορτογαλίας, Διαπανεπιστημιακό Εργαστήριο-Workshop με θέμα « Mining the past: Architectural interventions in Lavrion area». Στόχος του εργαστηρίου είναι η πρόταση παρεμβάσεων αναβάθμισης στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λαυρεωτικής.
Στο διαπανεπιστημιακό εργαστήριο θα συμμετέχουν 12 Πορτογάλοι σχεδιαστές και σχεδιάστριες και 24 Έλληνες από το τρίτο, τέταρτο και πέμπτο έτος σπουδών. Ως χώρος εργασίας και διαμονής των σπουδαστών έχουν επιλεγεί οι εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού πάρκου Λαυρίου. Η διδακτική κάλυψη του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί από τους καθηγητές του ΕΜΠ, Σ. Γυφτόπουλο, Κ. Δεμίρη, Δ. Ησαϊα, Κ. Μωραϊτη, Σ. Ρογκάν, Σ Τσιράκη και τους καθηγητές του Πανεπιστημίου της Coimbra, Antonio Lousa, Concalo Canto Moniz, Paulo Providencia.

Categories