Απάντηση Προέδρου Δ.Κ. Π ΦΩΚΑΙΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΗΣ 1/9

Ο  Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Π Φώκαιας,  με επιστολή προς τον Paraktios, απαντά σε δημοσίευμά μας σχετικά με τον Αγιασμό της 1/9  όπου διατυπώσαμε την απορία πως ο κος Παπουτσής εκφώνησε λόγο ως Πρόεδρος πριν συγκροτηθεί σε Σώμα το Συμβούλιο καθώς επίσης και στο σχόλιό μας ότι δεν υπήρξε ευρεία δημοσιοποίηση στην πρόσκληση.

Ευχαριστούμε τον κο Παπουτσή για τις διευκρινήσεις και παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή του προς ενημέρωση των Αναγνωστών μας

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΛΑΙΑΣ ΦΩΚΑΙΑΣ
Ταχ. Διευθ.: Λεωφ. Σουνίου & Αγ. Γεωργίου

Τ.Κ.: 19013
Τηλεφωνικό κέντρο 15325

Φαξ: 22910-36260

www.palaiaphokaia.gr

Παλαιά Φώκαια 5/8/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε απάντηση στο δημοσίευμα που αναρτήθηκε στο site “paraktios”, σχετικά με την τελετή αγιασμού η οποία πραγματοποιήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2014 στη Δημοτική Κοινότητα Παλαιάς Φώκαιας, με αφορμή την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα δημοτική αρχή, θέλω να επισημάνω τα εξής.

Αναφέρεται πως προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι εκφώνησα λόγο ως Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, χωρίς προηγουμένως να έχει συσταθεί σε σώμα το Τοπικό Συμβούλιο.

Προς ενημέρωση του αρθρογράφου αλλά και των αναγνωστών του άρθρου, θέλω να παραθέσω όσα αναφέρει και μάλιστα ρητά η υπ’ αριθμόν 43 Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών με αρ. πρωτοκόλλου 30565/6-8-2014, η οποία αφορά την ορκωμοσία των αιρετών των Δήμων, την εγκατάσταση των νέων αρχών και την εκλογή μελών των συλλογικών οργάνων των Δήμων.

Συγκεκριμένα, στο ΣΤ Κεφάλαιο (σελ. 41) προβλέπει ότι Πρόεδρος του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας είναι ο σύμβουλος του συνδυασμού της πλειοψηφίας που έχει λάβει τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης και ότι τα συμβούλια των δημοτικών κοινοτήτων, μετά την ορκωμοσία και εγκατάσταση των μελών τους, λειτουργούν αμέσως, χωρίς καμιά άλλη διαδικασία, αφού ο Πρόεδρος του συμβουλίου ορίζεται ρητά από τον νόμο.

Επομένως, είναι ολοφάνερο ότι δεν επέδειξα καμία βιασύνη, αφού η παρουσία μου με την ιδιότητα του Προέδρου στον αγιασμό είναι απόλυτα σύμφωνη με τα όσα προβλέπει η ανωτέρω σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών.

Όσον αφορά την επισήμανση του αρθρογράφου ότι δεν υπήρξε ευρεία ενημέρωση ή δελτίο τύπου για τη γνωστοποίηση του γεγονότος από πλευράς του Δήμου, αναγνωρίζω ότι αποτελεί παράλειψη, όμως η πρόσφατη εγκατάσταση και ανάληψη καθηκόντων και κατά συνέπεια ο πολύ περιορισμένος χρόνος που είχαμε στη διάθεσή μας νομίζω ότι τη δικαιολογεί.

Categories