ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΚ ΚΟΥΒΑΡΑ Ι.ΚΙΤΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Κ. ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Μετά την δημοσιοποίηση της  επιστολής του Κ. Στεργίου, Συμβούλου μειοψηφίας της Τοπικής Κοινότητας Κουβαρά σχετικά με την πρώτη συνεδρίαση της 8/9, ο  Πρόεδρος της Τ.Κ. Γιάννης Κίτσος  μας έστειλε Επιστολή-Απάντηση  την οποία και δημοσιοποιούμε.

Επίσης, προς ενημέρωση των Αναγνωστών, αναδημοσιεύουμε την επιστολή του Κ.Στεργίου

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΥΒΑΡΑ
Γραφείο Προέδρου
Ιωάννης Α. ΚΙΤΣΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε απάντηση της επιστολής του κ. ΣΤΕΡΓΙΟΥ Κων/νου τοπικού συμβούλου της μειοψηφίας της Τ.Κ. Κουβαρά , που δημοσιεύθηκε στο ενημερωτικό διαδικτυακό site paraktios.gr και αφορά την 9η συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Κουβαρά και 1η του νέας διοίκησης , αναφέρω τα κάτωθι :
Όταν κάποιος αναφέρεται σε Νόμους , θα πρέπει πρώτα να ερμηνεύει αυτούς επακριβώς το τι ακριβώς προβλέπουν και αναφέρουν και κατά δεύτερο εφόσον τους αναφέρει με αριθμό και άρθρο να αναφέρει συγκεκριμένα αυτούς που εννοεί.
Αναφέρεστε στο άρθ. 85 του Ν. 385/2012 !!!!!
Ως Τοπική Κοινότητα η πρώτη παροχή που δώσαμε στο χωριό μας και η μοναδική σε όλο τον Δήμο Σαρωνικού , ήταν η παροχή ΔΩΡΕΑΝ ιντερνετ σε όλους .
Όσο και να ανατρέξετε στο διαδίκτυο (του οποίου είστε γνώστης ) , στην νομοθεσία ΔΕΝ θα βρείτε πουθενά , ο αναφερόμενος Νόμος να λέει κάτι για την Τοπική αυτοδιοίκηση .
Για διευκόλυνσή σας και ενημέρωσή σας , για το συγκεκριμένο θέμα που αναφέρεστε , ήτοι την σύνταξη του Τεχνικού Προγράμματος, αναφέρετε στον Ν. 3852/2010 επονομαζόμενο Πρόγραμμα Καλλικράτης , το οποίο καλείστε να υπηρετήσετε από την θέση της αντιπολίτευσης , ως σας επέλεξαν οι δημότες του Κουβαρά . Το συγκεκριμένο θέμα προβλέπεται στο άρθρο 86 ως << Προϋπολογισμός της Δ.Κ. και Τ.Κ. – Συμμετοχή του Συμβουλίου στην κατάρτιση του επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου>> .
Σύμφωνα με το άρθρο 76 του εν λόγω Νόμου προβλέπεται και επιτάσσεται , μετά την εγκατάσταση των νέων δημοτικών Αρχών και εντός δύο μηνών , να συσταθεί η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ,εάν αναγνώσετε το συγκεκριμένο άρθρο , από τα αντίγραφα των άρθρων 70 έως 92 που σας έδωσα πριν ξεκινήσει το αναφερόμενο Συμβούλιο , θα δείτε την σύνθεσή της και τις αρμοδιότητές της και θα διαπιστώσετε ότι από τις πρώτες αρμοδιότητες είναι :
Η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης:
α) Γνωμοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του δήμου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου.
β) Γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε αυτή από το δημοτικό συμβούλιο ή τον δήμαρχο.
Αυτός είναι και ο λόγος που συνεδρίασαν ΆΜΕΣΑ όλα τα Τοπικά Συμβούλια του Δήμου μας με το συγκεκριμένο θέμα , κατά εφαρμογή του Νόμου και των εγκυκλίων του ΥΠ.ΕΣ.
Όσο αφορά τις τοποθετήσεις μου για την προηγούμενη διοίκηση και τον προηγούμενο Αντιδήμαρχο , πάλι σας πιάνω αδιάβαστο και με ασθενή μνήμη.
Η τοποθέτησή μου αφορούσε το δεύτερο θέμα μας ήτοι << Γνωμοδοτική απόφασης για το ποιες υπηρεσίες του Δήμου θα πρέπει να λειτουργήσουν στην Κοινότητά μας >>.
Και σας ενημέρωσα ότι εδώ και ενάμιση χρόνο με εντολή του προηγούμενου Αντιδημάρχου Καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και ύδρευσης , μας απέσπασε τον μοναδικό υδραυλικό που υπηρετούσε στην κοινότητα και τον τοποθέτησε στην καθαριότητα της Δ.Κ. Καλυβίων , με το πρόσχημα ότι θα ιδρύσει κεντρική Υπηρεσία ύδρευσης .
Κάτι που ποτέ δεν έγινε και είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν βλάβες στην ύδρευση στον Κουβαρά δύο και τριών μηνών και να αναγκάζομαι να παίρνω ιδιώτη υδραυλικό , με μοναδική αμοιβή το φιλότιμό του.
Ομοίως και το να αλλαχθεί μια λάμπα στον Κουβαρά αυτό γινόταν σε 3 με 5 μήνες ή θα ερχόταν γερανοφόρο όχημα από όμορο Δήμο να μας εξυπηρετήσει.
Για δε τις κρίσεις σας που αφορούν το θέμα της απόσχισης της Τ.Κ. Κουβαρά , ειλικρινά η δική σας κρίση με βρίσκει τελείως αδιάφορο .
Προσωπικά με ενδιαφέρει μόνο η Κρίση των δημοτών του Κουβαρά τους οποίους υπηρετούμε , ως αιρετοί και στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές , απέδειξαν το αν επικρότησαν ή όχι τους χειρισμούς μου στο συγκεκριμένο θέμα , δίνοντας συντριπτικό ποσοστό (και την μεγαλύτερη διαφορά σε όλο το Δήμο) τόσο στο πρόσωπό μου όσο και στην παράταξη του νέου Δημάρχου Σαρωνικού.
Κύριε Στεργίου, σας είπα και στο Συμβούλιο, σας το λέω και πάλι : <<πάνω από το τι θέλω εγώ , τι θέλετε εσείς και ο καθένας μας , είναι το τι λέει ο ΝΟΜΟΣ και οι Κανονισμοί >>.
Σας έδωσα φ/φα όλα τα άρθρα του Καλλικράτη που αφορούν την λειτουργία των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων , εάν και δεν ήταν υποχρέωσή μου , ήταν και είναι δική σας υποχρέωση να είστε ενήμερος .

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΚΙΤΣΟΣ Α. ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ. ΚΟΥΒΑΡΑ


 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΩΣΤΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Θεμα : Συνταξη Τεχνικου Προγραμματος
Ο Συμβουλος μειοψηφιας Στεργιου Κωνσταντινος κατεθεσα ενσταση επι του Διαδικαστικου συμφωνα με το αρθρο 85 παραγραφος 1 του νομου 385/2012 με το οποιο το ΔΣ του Δημου καθοριζει το ανωτατο υψος του προυπολογισμου της τοπικης κοινοτητας αυτη διαδικασια προβλεπεται για μηνα ΙΟΥΝΙΟ και οχι ΑΥΓΟΥΣΤΟ.Ο προεδρος κυριος Κιτσιος ισχυριζεται οτι αυτο δεν ειναι σωστο.Καθ’ολη την διαρκεια του συμβουλιου στις γενικες τοποθετησεις του εριχνε τα βαρη στην προηγουμενη δημοτικη αρχη και σε συγκεκριμενο αντιδημαρχο.Μηπως λησμονει οτι και ο ιδιος ηταν μερος της παραταξης της οποιας μεμφεται;
Ας θυμηθουμε οτι ο ιδιος ηθελε να αλλαξει τον δημο κανοντας τον κουβαρα οικισμο της κερατεας.Ξαφνικα αγαπησε τον δημο σαρωνικου;
Η τελεια κωλοτουμπα λοιδορουμε αυτους που φευγουν και γλειφουμε αυτους που ερχονται.
Ο συμβουλος στεργιου κωνσταντινος κατεψηφισε το Νο.14(μελετη αναπλασης της κεντρικης πλατειας) θετοντας προταιρεοτητα σε ευρεση χωρου παρκινγκ για τα μαγαζια αλλα και τους κατοικους της πλατειας.Ακομα ζητησε καποιον χωρο στην κοινοτητα για να ασκει τα καθηκοντα του και του αρνηθηκε επιτακτικα,αλλα δεν πειραζει θα ειμαι καθημερινα παρων και θα ελεγχω ειτε το θελει,ειτε οχι.
Με τιμη
Στεργιου Κωνσταντινος
Ευχαριστω για την φιλοξενεια

 

Categories