Η “ΠΡΩΤΗ” ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Π ΦΩΚΑΙΑΣ. ΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Καθώς χθες.  όλες οι Δημοτικές Κοινότητες συνεδρίαζαν  με κύριο θέμα την εισήγηση για την ένταξη τεχνικών έργων στη περιοχή τους και δεν ήταν δυνατόν η κάλυψη όλων των συνεδριάσεων, ο Paraktios επέλεξε να καλύψει τη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Π. Φωκαίας που ξεκίνησε στις 5μμ.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ Αποστόλου, Μπουκουβάλας, Τσιγαρίδου και Γεωργοπούλου, ενώ το παρόν έδωσε και ο τεως Αντιδήμαρχος και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Μ.Τσαλικίδης.

Κατά τους καθιερωμένους χαιρετισμούς ανακοινώθηκε ότι ο κος Ηλίας Μπουκουβάλας θα είναι ένας από τους Αντιδημάρχους που όρισε ο Δήμαρχος με καθήκοντα την επίβλεψη της ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.  Επίσης ανακοινώθηκε ότι αύριο Τετάρτη, ο Δήμαρχος Γ.Σωφρόνης θα ανακοινώσει και τις επί πλέον αρμοδιότητες που θα επωμιστούν οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων, υλοποιώντας την προεκλογική του θέση ότι δεν θα υπάρχουν στο εξής Τοπικοί Αντιδήμαρχοι.

Από την εισαγωγική διαδικασία της συνεδρίασης, κρατάμε το σαφές μήνυμα του Προέδρου κου Παπουτσή, ότι θα διεκδικήσει για την Παλαιά Φώκαια ό,τι της αναλογεί από τον Καλλικρατικό Δήμο Σαρωνικού.

Επίσης να σημειώσουμε το συναινετικό κλίμα το οποίο επικράτησε στη συζήτηση και την απόφαση όλων των Συμβούλων να δουλέψουν μαζί για το καλό της Παλαιάς Φώκαιας.

Υπήρξαν αρκετές θετικές παρεμβάσεις-εισηγήσεις από το Κοινό που έγιναν όλες δεκτές από το Συμβούλιο ενώ ο κος Παπουτσής ήδη είχε εντάξει έργα στο υπάρχον Πρόγραμμα που δεν υπήρχαν στο αρχικό.

Η Εισήγηση για την ένταξη των τεχνικών έργων ψηφίστηκε ομόφωνα με σαφή όμως επιφύλαξη της συμβούλου Μιχαέλας Αντωνίου σε ότι αφορά την μη ύπαρξη Προυπολογισμού  και με την υποσημείωση ότι θα έπρεπε να υπάρχει ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ στα αναφερόμενα έργα, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε ο κος Παπουτσής να παρακολουθήσει.

DSCF4051 DSCF4052 DSCF4053 DSCF4054 DSCF4055

 

 

 

Categories