ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Π ΦΩΚΑΙΑΣ. ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ-ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΔΩΝ (video)

ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Με την παρουσία 2 Αντιδημάρχων( Μπουκουβάλα-Δημητρίου)  και ενός Δημοτικού Συμβούλου (Αποστόλου), έγινε η συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας με μοναδικό θέμα την υπογειοποίηση κάδων απορριμμάτων στη κεντρική Πλατεία που αποφασίστηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και η οποία προκάλεσε αντιδράσεις κατοίκων για τη θέση που είχε οριστεί χωρίς καν να ενημερωθεί η Κοινότητα.

Με αφορμή αυτό το γεγονός ο Πρόεδρος της Δ.Κοινότητας κος Παπουτσής καυτηρίασε τη πολιτική της προηγούμενης Διοίκησης να αποφασίζει ερήμην του Συμβουλίου και  των κατοίκων και δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος μαζί με το συμβούλιο του να μην επιτρέψει τέτοιες τακτικές στο εξής.

Χαρακτηρηστικές και οι δηλώσεις του συμβούλου κου Φιλίππου που έθεσε θέμα νομιμότητας, ενώ παρεμβαίνοντας ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Αποστόλου τέθηκε εναντίον της πρακτικής να γίνονται πιλοτικά προγράμματα συλλογής απορριμμάτων στην Κεντρική Πλατεία.

Τελικά ομόφωνα αποφασίστηκε να γίνει το έργο αλλά να προτείνουν άλλη θέση αντιδιαμετρικά του ορισθέντος σημείου στην ίδια Πλατεία προκειμένου να μη θέσουν σε κίνδυνο την  σύμβαση με τον Προμηθευτή.

Η Συνεδρίαση έκλεισε με πρόταση της συμβούλου Μιχαέλας Αντωνίου προκαλώντας αίσθηση, περί της θέσπισης δύο ανά έτος τουλάχιστον Συνελεύσεων των Κατοίκων προκειμένου το Συμβούλιο να ενημερώνει και να ενημερώνεται για τα θέματα της Π.Φώκαιας.

Δείτε ενδιαφέροντα αποσπάσματα από τη συζήτηση.


 

ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

Σε προσωρινή  λύση προκειμένου να μην σφραγιστούν οι ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ , όπως και άλλοι Δήμοι κάνουν τελευταία, προσέφυγε το Συμβούλιο της Π.Φώκαιας  στο ζήτημα που αφορά τη Πιστοποίηση αυτών των χώρων, αποφασίζοντας να αναρτήσει στις παιδικές χαρές ανακοίνωση που να προειδοποιεί τους συνοδούς των παιδιών ότι έχουν την αποκλειστική ευθύνη της χρήσης των οργάνων μέχρι αυτ;ά  να πιστοποιηθούν και έτσι να αποφύγει ο Δήμος ενδεχόμενες ευθύνες σε περίπτωση σοβαρών ατυχημάτων λόγω κακής λειτουργίας τους.

Δείτε αποσπάσματα από τη σχετική συζήτηση

Η Υπουργική Απόφαση (φεκ 931) για την ασφάλεια των παιδικών χαρών

Categories