ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Δ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ “ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΕ”

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Προέδρου της εταιρείας «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.», Αριστείδη Ματιάτου, στην πρόσκληση των δημάρχων της παράκτιας ζώνης για συνάντηση. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου στα γραφεία της εταιρείας.
Στο καλό κλίμα που επικράτησε, ο κ. Ματιάτος ενημέρωσε τους δημάρχους για τον οδικό χάρτη των ενεργειών της εταιρείας σημειώνοντας ότι πρώτο μέλημα είναι η καταγραφή της δημόσιας περιουσίας, ο έλεγχος των νομικών εμπλοκών και αντιδικιών και η προστασία των εκτάσεων.
Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε τη συνδρομή και τη συνεργασία των δημάρχων, και δεσμεύτηκε για τη διαρκή ενημέρωση τους για την πορεία της εταιρείας.
Οι δήμαρχοι με τη σειρά τους εξέφρασαν την αγωνία τους για τη διαφύλαξη της ποιότητας ζωής των κατοίκων των πόλεων τους και για τη διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών προς τις παραλίες. Παράλληλα ζήτησαν να ενημερώνονται για την πορεία ανάθεσης του masterplanκαι να ληφθούν υπ’ όψιν οι όποιες προτάσεις τους για το παραλιακό μέτωπο.
Οι δύο πλευρές μετά το πέρας της πρώτης συνάντησης έφτασαν σε ικανοποιητικό επίπεδο συνεννόησης επί της αρχής σε τρία βασικά σημεία:
– Τη διαφύλαξη της ποιότητας ζωής με τον καθορισμό των από κοινού καθορισμό των χρήσεων γης στις παραλιακές εκτάσεις.
– Τη διασφάλιση των απαιτούμενων υποδομών, για να μπορέσουν οι δήμοι να αντεπεξέλθουν στην όποια περιβαλλοντολογική και κυκλοφοριακή επιβάρυνση επιφορτιστούν.
– Τη διασφάλιση εσόδων για τους δήμους από τις επενδύσεις που θα γίνουν στα πλαίσια της ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης.
Η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα, με τη δέσμευση όλων να είναι σε διαρκή επαφή και να υπάρχει συνεχής ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις και παράλληλα να πραγματοποιηθούν πιο εξειδικευμένες συναντήσεις στους κατά τόπους δήμους.

Categories