ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ σχολειων της ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ

Εμείς οι γονείς και οι εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων της Δημοτικής Ενότητας Αναβύσσου του Δήμου Σαρωνικού, Γυμνάσιο Αναβύσσου, 2ο Δημοτικό Αναβύσσου και 2ο Νηπιαγωγείο Αναβύσσου που συμμετέχουμε στην συνέλευση που πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα 22/09/2014 στην Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Αναβύσσου θεωρούμε ότι:

1) Η δωρεάν, ασφαλής και χωρίς κανένα περιορισμό μεταφορά των παιδιών μας , προς και από το σχολείο τους είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα. Κανείς από εμάς δεν ευθύνεται για την απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργείται εδώ και τέσσερα χρόνια στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών.

2) Ο Δήμος μας στερείται δημόσιας αστικής, υπεραστικής ή και δημοτικής συγκοινωνίας, τέτοιας ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί ικανοποιητικά τις καθημερινές ανάγκες των δημοτών του, πόσο μάλλον τις επιπλέον ανάγκες της μεταφοράς των μαθητών.

3) Οι χιλιομετρικοί περιορισμοί οι οποίοι επιβάλλονται δημιουργούν επιπλέον προβλήματα στη μεταφορά, καθώς ο Δήμος μας αποτελείται κυρίως από μη αστικές περιοχές, (περιοχές πάνω σε βουνά, κεντρικές οδικές αρτηρίες που συνδέονται με την Αθήνα ή το Σούνιο και οι οποίες δεν διαθέτουν επαρκή και ασφαλή πεζοδρόμηση για ένα παιδί κ.α.).

Για τους παραπάνω λόγους αποφασίζουμε τα εξής:

1) Απαιτούμε από την Κυβέρνηση την άμεση κατάργηση της υπ’ αριθμ. 24001/11.06.2013 KYA περί χιλιομετρικών αποστάσεων , και όχι την προσωρινή τροποποίησή της.
Χρειαζόμαστε ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο, με κεντρικό δημόσιο σχεδιασμό, που θα στηρίζει στην πράξη το δημόσιο, ασφαλή και δωρεάν χαρακτήρα της μεταφοράς ΟΛΩΝ των μαθητών και θα λαμβάνει υπόψη τις πληθυσμιακές, ηλικιακές και γεωγραφικές ιδιαιτερότητες και την ύπαρξη ή μη αστικών συγκοινωνιών.

2) Απαιτούμε από την Περιφέρεια Αττικής να προβεί άμεσα σε κανονικούς και όχι πρόχειρους διαγωνισμούς με προσωρινούς μειοδότες, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών για όλη τη σχολική χρονιά και όχι έως το Φεβρουάριο του 2015. Είναι παράλογο να διακόπτονται στο μέσο της σχολικής χρονιάς οι μεταφορές, λόγω των πρόχειρων διαγωνισμών και να περιμένουμε νέους διαγωνισμούς.

Ως ήδη βαριά φορολογούμενοι πολίτες, θεωρούμε ότι έχουμε προπληρώσει στο ακέραιο, το οποιοδήποτε κόστος το οποίο αφορά όχι μόνο στη μεταφορά των μαθητών, αλλά και στη λειτουργία, συντήρηση των σχολικών μονάδων καθώς και την παροχή βιβλίων και εποπτικών μέσων διδασκαλίας.

Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε με κανένα τρόπο από το στόχο μας μέχρι αυτός να υλοποιηθεί.
Το οφείλουμε πρώτα απ’ όλα στα παιδιά μας.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ , ΑΣΦΑΛΗ & ΕΠΑΡΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ!

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ (υπογραφές από το ΔΣ)

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ (υπογραφές από το ΔΣ)

2Ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ (υπογραφές από το ΔΣ)

Categories