“ΟΧΙ” ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Στο πρώτο μετά τις Δημαιρεσίες  Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σαρωνικού, χθές 29/4, με εισήγηση του Δημάρχου κου Γ. Σωφρόνη επικαιροποιήθηκε  απόφαση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής για ΜΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ  του Προσωπικού όπως επιβάλλεται από τον Ν.4250/2014. Ο Δήμαρχος μάλιστα, συμφώνησε και εισηγήθηκε να επισυναφθεί στην απόφαση και Ψήφισμα της ΡΙΖ.Ε.Σ. το οποίο είχε καταθέσει και διάβασε στο Σώμα η κα Αγγελική Ράπτη.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΡΙΖ.Ε.Σ

Καλύβια 15/09/14
Ριζοσπαστική Ενότητα Σαρωνικού
ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σαρωνικού δηλώνει τη συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ, με τις οποίες διαμαρτύρονται για το δήθεν “επανέλεγχο” των συμβάσεων που προωθεί το ΥΔΜΗΔ βάσει του Ν. 4250/2014, και την άρνησή του να συμπράξει στη μεθόδευση αυτή, που μόνο στόχο έχει την ανεύρεση υποψηφίων προς απόλυση, σύμφωνα με τις επιταγές του μνημονίου και την απόλυση 6.500 εργαζομένων στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του έτους.
Η διαδικασία μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου έγιναν με εφαρμογή κοινοτικής Οδηγίας και σύμφωνα με το νόμο, γεγονός που πιστοποιούσε για κάθε περίπτωση ατομικά το ΑΣΕΠ, δίνοντας την έγκρισή του για τη μετατροπή.
Συμφωνούμε με τον έλεγχο για τυχόν πλαστά δικαιολογητικά εργαζομένων, σε αντίθεση με την προσπάθεια επανεξέτασης όλων των συμβάσεων από το μηδέν, που πλήττει αδιάκριτα δικαίους και αδίκους.
Δηλώνουμε την αγωνία μας για την κατάρρευση της τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού μετά από 4 χρόνια διαρκών περικοπών, συγχώνευσης και κατάργησης δομών κλπ οι υπηρεσίες των Δήμων είναι πλέον σε οριακή κατάσταση. Τυχόν απόλυση των συμβασιούχων, οι περισσότεροι από τους οποίους στελεχώνουν σημαντικές υπηρεσίες, , θα αποτελέσει τη χαριστική βολή.
Εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε κάθε διαδικασία που έχει στόχο την περαιτέρω αποδυνάμωση της τοπικής Αυτοδιοίκησης και την απόλυση εργαζομένων.
Είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε την αποτελεσματική λειτουργία και τον δημόσιο χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών.

Categories