Σαρωνικος 24/9/14. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ-ΜΠΑΖΩΜΑ ΑΛΥΚΩΝ-ΨΗΦΙΣΜΑ ΦΟΥΧΤΕΛ. video

Δύο  Επίκαιρες ερωτήσεις,  από τον Μ.Τσαλικίδη και  από την Αγγελική Ράπτη,αντίστοιχα   κατατέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού της 24/9 2014.

1. Σε ότι αφορά την ερώτηση για τη πορεία του αποχετευτικού Λυμάτων ο Δήμαρχος απάντησε ότι αναμένει ουσιαστικά να δει τη πορεία που θα δώσει στο ζήτημα η νέα Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και ότι το θέμα αυτό θα το τρέξει μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Φιλίππου.

2. Το  ζήτημα του μπαζώματος των Αλυκών που έφερε η Αγγελική Ράπτη. προσθέτοντας και τη νέα διάσταση  που προσδίδεται με το νέο Ν.2274/14 (βλέπε εδώ) με τον οποίο οι Αλυκές (παρά τις θυμηδίες κάποιων συμβούλων) αποτελούν ΥΓΡΟΤΟΠΟ Α ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ,  μάλλον βρήκε απροετοίμαστους τους περισσότερους των συμβούλων που όμως όπως θα δείτε από τη συζήτηση αναλώθηκαν στην ιστορία του θέματος παρά στην ουσία. Τελικά ο Δήμαρχος ορίστηκε να διερευνήσει το ζήτημα και να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δείτε το πολυ ενδιαφέρον video με τη συζήτηση του Θέματος.

 

3. Ψήφισμα για το ερωτηματολόγιο ΦΟΥΧΤΕΛ κατέθεσε η Αγγελική Ράπτη με το οποίο καταδικάζεται η ενέργεια, να ζητηθούν  δηλ πληροφοριακά στοιχεία ζωτικής σημασίας από όλους τους Δήμους .

Ο Δήμαρχος συμφώνησε απόλυτα με τις απόψεις της Αγγελικής Ράπτη, όμως όπως δήλωσε, δεν έχει έλθει στο Δήμο μας κάποια τέτοια επιστολή αλλά όταν αυτό γίνει και έχουμε ακριβώς το περιεχόμενο, αυτό θα έλθει αμέσως στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δείτε το σχετικό video

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΦΟΥΧΤΕΛ

Λίγες μόλις ημέρες από την ανάληψη των νέων δημοτικών αρχών της χώρας, στάλθηκε στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας οχτασέλιδο ερωτηματολόγιο της «Ελληνογερμανικής Συνεργασίας» και του εντεταλμένου της Γερμανικής Καγκελαρίας Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ, με το οποίο ζητούνται αναλυτικά περιουσιακά στοιχεία των δήμων, αλλά και στοιχεία της οικονομικής και κοινωνικής γεωγραφίας τους.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού θεωρεί ότι η αποστολή του ερωτηματολογίου συνιστά απροκάλυπτη επιχείρηση υφαρπαγής στοιχείων σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία των Δήμων και των Περιφερειών.
Πιστεύει ότι τέτοιου τύπου «πρωτοβουλίες», αν και παρουσιάζονται ως «πρωτοβουλίες μεταφοράς τεχνογνωσίας και συμβουλευτικών υπηρεσιών», προσβάλουν την εθνική μας αξιοπρέπεια και στην ουσία αποκαλύπτουν την αντίληψή τους για το ρόλο και τη θέση που επιφυλάσσουν για την Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας μας, ως ιμάντα «διευκόλυνσης» επιχειρηματικών συμφερόντων και ως «δεξαμενή» απομύζησης πόρων με λεόντειες συμφωνίες αποικιοκρατικού τύπου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού δηλώνει ότι, την μόνη εποπτεύουσα αρχή που αναγνωρίζει στο πλαίσιο της συντεταγμένης Πολιτείας μας, είναι το υπουργείο Εσωτερικών και κανείς άλλος.
Ως εκ τούτου, σεβόμενο το θεσμικό του ρόλο και την ετυμηγορία των ίδιων των πολιτών, δηλώνει ότι δεν αναγνωρίζει, ούτε και πρόκειται να δώσει αναφορά και στοιχεία σε κανέναν εντεταλμένο κ. Φούχτελ.

Categories