ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 24/9/14 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ

Ενημέρωση στο Σώμα για τις τελευταίες εξελίξεις στο ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ , έκανε ό Δήμαρχος Γ.Σωφρόνης κατά την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου της 24/9.

Ο κος Σωφρόνης αναφέρθηκε κυρίως στη συνάντηση που είχαν οι Δήμαρχοι του Παραλιακού Μετώπου με την “ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΕ”  και διατήρησε τις επιφυλάξεις του για τα πολλά ¨ΝΑΙ” που εισέπραξαν οι Δήμαρχοι από τον κο Ματιάτο ,τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της “ΠΑΡΑΚΤΙΟ.. ΑΕ”, καθώς  τόνισε ότι δεν πήρε κάποια εικόνα για τις προθέσεις της Εταιρείας  και πρότεινε σχέδιο  απόφασης που να περιλαμβάνει τα εξής κύρια σημεία.

  • Ελεύθερη πρόσβαση στις Παραλίες
  •  Τη διαφύλαξη της ποιότητας ζωής με τον καθορισμό των από κοινού καθορισμό των χρήσεων γης στις παραλιακές εκτάσεις.
  •  Τη διασφάλιση των απαιτούμενων υποδομών, για να μπορέσουν οι δήμοι να αντεπεξέλθουν στην όποια περιβαλλοντολογική και κυκλοφοριακή επιβάρυνση επιφορτιστούν.
  •  Τη διασφάλιση εσόδων για τους δήμους από τις επενδύσεις που θα γίνουν στα πλαίσια της ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης.
  • Δεσμεύσεις για κάλυψη θέσεων εργασίας από Δημότες , από τις όποιες επενδύσεις θα γίνουν

Έντονη κριτική από την Μείζονα και Ελάσσονα μειοψηφία ασκήθηκε στο προτεινόμενο κείμενο του Δημάρχου με κύριο σημείο Αιχμής ότι πρόκειται για  πολύ “soft” αντιμετώπιση χωρίς να υπάρχει πουθενά η λέξη “Διαφωνώ¨ ενώ εντύπωση προκάλεσε η απάντηση του Δημάρχου ότι με την πολιτική της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής ¨με μπαλάσκες” όπως είπε, δεν κερδίσαμε τίποτα παρά πόρτες κλειστές.

Μετά τη συζήτηση που έχει ενδιαφέρον να την παρακολουθήσετε στο video που ο Paraktios δημοσιοποιεί, κρίθηκε σκόπιμο να μην εκδοθεί  κάποια βιαστική απόφαση και το ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ να έλθει ως μοναδικό θέμα σε Δημοτικό συμβούλιο εντός των 15 προσεχών ημερών με τη παρουσία Νομικών για να αναλυθεί ευρέως και το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Categories