ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ. ΙΔΡΥΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ. ΤΟ ΔΣ

Στην ίδρυση Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου προχωράει ο Δήμος Σαρωνικού με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 24/9/14, γεγονός που χαιρέτησαν όλες οι πλευρές του Σώματος. Η έναρξη λειτουργίας του αναμένεται στην αρχή του επόμενου έτους ενώ ο Δήμαρχος τόνισε ότι στόχος του είναι να ξεκινήσει η διανομή τροφίμων κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων. Το επίσημο πλέον Παντοπωλείο του Δήμου, χωρίς να διακόπτεται η λειτουργία των υπόλοιπων υπαρχόντων (εφ όσον μπορούν με δικά τους μέσα να εξυπηρετούν) θα έχει κεντρικό σημείο Διανομής τα Καλύβια και ένα ακόμα παράρτημα στην Ανάβυσσο για να καλύπτονται  γεωγραφικά όλες οι περιοχές του Δήμου.

Συμφωνούμε απόλυτα με την άποψη της κας Αγγελικής Ράπτη-κατά τη συζήτηση του θέματος-ότι δηλαδή είναι χαρά η ίδρυση του Παντοπωλείου αλλά ταυτόχρονα αποτελεί λύπη που ο Δήμος αναγκάζεται να καταφύγει στην ίδρυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου κάτι που δείχνει ότι συνεχώς η φτώχεια εξαπλώνεται και μάλιστα σε ένα Δήμο που παραδοσιακά θεωρείται πιό “εύπορος” από άλλους.

Το σημαντικότερο είναι ότι όπως ορίζει ο νόμος, σε περίπτωση ανεπάρκειας ειδών, το Δημοτικό Συμβούλιο έχει το δικαίωμα να μεταφέρει κωδικούς από τον προυπολογισμό του και να ενισχύει τα όποια κενά. Μέχρι τώρα αυτό δεν ήταν δυνατόν να γίνει διότι ο Δήμος απλά είχε συνεργασία  με υπάρχοντα Κοινωνικά Παντοπωλεία που είχαν μορφή ΜΚΕ ( Μη Κερδοσκοπικές Επιχειρήσεις)

Η Επιτροπή Διαχείρισης αποτελείται από 11 μελή επιτροπή στην οποία μετέχουν 7 μέλη από Δημοτικούς Συμβούλους η Πολίτες, που ορίζονται από την Πλειοψηφία, και 3 μέλη που ορίζονται από τη Μείζονα και ελάσσονα Μειοψηφία.  Η δημοτική Αρχή προκειμένου να εκπροσωπείται και η υπόλοιπη μειοψηφία όρισε και ακόμα 1 μέλος, τον κο Βολάκο, κάτι που έγινε αιτία έντονης συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο. (βλέπε εδώ).

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ

1   ΓΚΙΝΗΣ ΣΤΑΜ                           Πρόεδρος. ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος

2.  ΜΠΟΣΤΑΝΙΤΗΣ ΑΝΤ              Δ Σύμβουλος πλειοψηφίας

3.  ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ                    Δ Σύμβουλος πλειοψηφίας

4.  ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ  Σ.                        Δ Σύμβουλος πλειοψηφίας

5.  ΤΣΙΑΚΑΛΟΥ ΑΝ                      Ιδιώτης

6  ΜΠΟΥΤΣΗΣ Β                             Δ Σύμβουλος πλειοψηφίας

7.  ΜΑΡΓΚΩΝΗ                             Εργαζόμενη

8.  ΓΚΙΝΗ ΜΑΡΙΑ                         Σύμβουλος Μείζονος Μειοψηφίας

9.  ΓΚΙΚΑΣ Π.                                 Σύμβουλος Μείζονος Μειοψηφίας

10.ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΔΗΜ                Σύμβουλος Ελάσσονος Μειοψηφίας

11. ΒΟΛΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ                 Σύμβουλος  Μειοψηφίας

 

Δείτε σε videο όλη τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Categories