Π. Φιλίππου: «Ποια αξιολόγηση; Στόχος τους είναι οι απολύσεις»

«Η αξιολόγηση είναι τερτίπι, δεν έχει σχέση με τα πλαστά πτυχία. Στόχος είναι οι απολύσεις κι όχι η αξιολόγηση και κατεύθυνση η ιδιωτικοποίηση» σημειώνει στο Κόκκινο ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Πέτρος Φιλίππου. «Υποστηρίζουμε το αυτοδιοίκητο της αυτοδιοίκησης» τονίζει ο Π. Φιλίππου, ο οποίος κάνει σαφές πως δεν υπάρχει αντίρρηση για την εφαρμογή του νόμου σε όσους έχουν πλαστά πτυχία. «Ο έλεγχος πρέπει να γίνεται όπως λέει ο νόμος, αλλά είναι εσωτερικό θέμα, η υπηρεσία πρέπει να αποφασίζει, όχι το κράτος με κάθετα ποσοστά του 15%. Ας όριζαν το πλαίσιο αξιολόγησης, αλλά να το εφαρμόσουμε εμείς» υπογραμμίζει.

Επισημαίνει ακόμη πως υπάρχουν άδεια γραφεία στους δήμους, χωρίς προσωπικό και πως το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στοχεύει σε ενοικιαζόμενους εργαζομένους και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών.

Αναφέρθηκε, τέλος, και στο μείζον θέμα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους, που παραμένει άλυτο ενώ η σχολική χρονιά ξεκίνησε. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επιστολή του ίδιου του αντιπεριφερειάρχη, για τη σχολική χρονιά 2013-2014 δημοπρατήθηκαν συνολικά 916 δρομολόγια για όλη την Περιφέρεια Αττικής, ενώ για την περίοδο 2014-2015 δημοπρατήθηκαν μόλις 560 δρομολόγια, σημειώνοντας έτσι την τεράστια περικοπή που πραγματοποιήθηκε.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ

stokokkino.gr

Categories