ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ: ΟΤΑΝ “ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ” ΔΙΑΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ (ΠΡΟ)ΘΕΣΕΙΣ

Πως κρίνει η ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ τις τελευταίες εξελίξεις στον Δήμο μας για το ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ , τη στάση της Δημοτικής Αρχής και τις Αντιδράσεις της Μειοψηφίας.

“Στις 23 Σεπτεμβρίου 2014 ο Δήμος Σαρωνικού εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου σε σχέση με τη συνάντηση, που είχε ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Σωφρόνης, από κοινού με άλλους συναδέλφους του, με τον πρόεδρο της εταιρείας “ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΕ”, κ. Ματιάτο:

“Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Προέδρου της εταιρείας «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.», Αριστείδη Ματιάτου, στην πρόσκληση των δημάρχων της παράκτιας ζώνης για συνάντηση. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου στα γραφεία της εταιρείας.
Στο καλό κλίμα που επικράτησε, ο κ. Ματιάτος ενημέρωσε τους δημάρχους για τον οδικό χάρτη των ενεργειών της εταιρείας σημειώνοντας ότι πρώτο μέλημα είναι η καταγραφή της δημόσιας περιουσίας, ο έλεγχος των νομικών εμπλοκών και αντιδικιών και η προστασία των εκτάσεων.
Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε τη συνδρομή και τη συνεργασία των δημάρχων, και δεσμεύτηκε για τη διαρκή ενημέρωση τους για την πορεία της εταιρείας.

Οι δήμαρχοι με τη σειρά τους εξέφρασαν την αγωνία τους για τη διαφύλαξη της ποιότητας ζωής των κατοίκων των πόλεων τους και για τη διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών προς τις παραλίες. Παράλληλα ζήτησαν να ενημερώνονται για την πορεία ανάθεσης του masterplan και να ληφθούν υπ’ όψιν οι όποιες προτάσεις τους για το παραλιακό μέτωπο.
Οι δύο πλευρές μετά το πέρας της πρώτης συνάντησης έφτασαν σε ικανοποιητικό επίπεδο συνεννόησης επί της αρχής σε τρία βασικά σημεία:
– Τη διαφύλαξη της ποιότητας ζωής με τον καθορισμό των από κοινού καθορισμό των χρήσεων γης στις παραλιακές εκτάσεις.
– Τη διασφάλιση των απαιτούμενων υποδομών, για να μπορέσουν οι δήμοι να αντεπεξέλθουν στην όποια περιβαλλοντολογική και κυκλοφοριακή επιβάρυνση επιφορτιστούν.

– Τη διασφάλιση εσόδων για τους δήμους από τις επενδύσεις που θα γίνουν στα πλαίσια της ανάπτυξης της παραλιακής ζώνης.
Η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα, με τη δέσμευση όλων να είναι σε διαρκή επαφή και να υπάρχει συνεχής ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις και παράλληλα να πραγματοποιηθούν πιο εξειδικευμένες συναντήσεις στους κατά τόπους δήμους” (πηγή).

Την 24η Σεπτεμβρίου 2014, σε συνέχεια του παραπάνω δελτίου τύπου, ο δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Σωφρόνης, έφερε, εκτός ημερησίας διατάξεως, το σχετικό ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο, επιχειρώντας να εκμαιεύσει ψήφισμα και μάλιστα ομόφωνο απ’όλες τις δημοτικές παρατάξεις. Αυτό το ψήφισμα θα περιλάμβανε τις τρεις προαναφερθείσες “θέσεις” του δημάρχου, που αναφέρονταν στο δελτίο τύπου, προσθέτοντας τα ζητήματα της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στις παραλίες του δήμου και της εξασφάλισης θέσεων εργασίας για τους κατοίκους του δήμου. Ωστόσο, αυτά τα δύο πρόσθετα ζητήματα, όπως προκύπτει από το παραπάνω δελτίο τύπου, δεν τα έθεσε ο δήμαρχος στον κ. Ματιάτο, ως “κόκκινη γραμμή”, αλλά ως “αγωνία” (“εξέφρασαν την αγωνία τους”), αλλά και δεν αποτέλεσαν τη βάση συνεννόησης με την “Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ”! Οφείλουμε δε να επισημάνουμε στο σημείο αυτό το γεγονός, ότι ο κ. Σωφρόνης, πρώτα έσπευσε να θέσει τα ζητήματα στον κ. Ματιάτο, όπως αυτός τα αντιλαμβάνεται και χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τους δημοτικούς συμβούλους και ιδίως με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, και εκ των υστέρων επιδίωξε από αυτούς να υιοθετήσουν τα δικά του τετελεσμένα, μέσω ενός απαράδεκτου και καθ’όλα απορριπτέου ψηφίσματος.

Ευτυχώς, τόσο η κα Ράπτη, όσο και ο κ. Τσαλικίδης, δεν απεδέχθησαν το περιεχόμενο “παγίδα” του ψηφίσματος, που πρότεινε ο κ. Σωφρόνης, ζητώντας παράλληλα τη σύγκληση νέου δημοτικού συμβουλίου, το οποίο θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τις εξελίξεις στο παράκτιο μέτωπο του Δήμου Σαρωνικού. Μία αποδοχή του προτεινόμενου ψηφίσματος από το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων θα σήμαινε την πλήρη παραίτηση του Δήμου Σαρωνικού από τα αυτονόητα και θα είχε ολέθριες συνέπειες για τους κατοίκους του Δήμου Σαρωνικού, τις οποίες, εμμέσως πλην σαφώς, υπαινίσσεται το δελτίο τύπου του Δήμου και το προτεινόμενο από τον δήμαρχο ψήφισμα……….

Δείτε ολόκληρό το Δημοσίευμα από την πηγή, ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Categories