ΑΛΥΚΕΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ. ΤΟΠΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΚΛΑΔΕΜΑΤΩΝ? VIDEO

Πέρα από το γνωστό θέμα του μπαζώματος των Αλυκών  Αναβύσσου για το οποίο είχε γίνει και σχετική συζήτηση στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι μόνον, προκύπτει  κι άλλο ένα θέμα με την εναπόθεση κλαδεμάτων και ξερών χόρτων, εντός του χώρου των Αλυκών, από τον ίδιο τον Δήμο Σαρωνικού!!

Τμήμα του κτήματος των Αλυκών χρησιμοποιείται ως Προσωρινός(?) χώρος εναπόθεσης  κλαδεμάτων. (Χρησιμοποιούμε τον όρο “ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ”” γιατί δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό το φαινόμενο που πρόσφατα εμφανίστηκε, θα αποτελέσει μόνιμη λύση και επιλογή από την σημερινή Δημοτική Αρχή.

Αλλά ακόμα και ως προσωρινή λύση να το εκλάβουμε, είναι εντελώς εκτός λογικής να χρησιμοποιείται ένας χώρος που πρόσφατα με Νόμο κηρύχτηκε  ΥΓΡΟΤΟΠΟΣ Α’ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ  και αντί ο Δήμος πρώτος να τον εφαρμόσει , είναι αυτός που πρώτος τον καταπατά και απαξιώνει ακόμα περισσότερο τις Αλυκές Αναβύσσου.

Ελπίζουμε ότι ο Δήμαρχος Σαρωνικού, ο οποίος με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, έχει επιληφθεί  του ζητήματος της απομάκρυνσης των μπάζων και σε πρόσφατη συνέντευξή του μας διαβεβαίωσε ότι θα πράξει ό,τι ο Νόμος προβλέπει αν ο εργολάβος δεν συμμορφωθεί, δεν είναι γνώστης της καινούργιας διαδικασίας  που έχει επινοηθεί από τους συνεργάτες του και θα πράξει τα δέοντα.

Δείτε το σχετικό video στο οποίο με την ευκαιρία καταγράφεται και το μπάζωμα των Αλυκών. Να σημειωθεί επίσης ότι στη σημερινή επίσκεψη στο χώρο των Αλυκών δεν αντιληφθήκαμε δραστηριότητα ρίψης μπάζων αλλά ούτε και αποκομιδής.

 

Categories