ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ DARIUS ΟΙ ΣΩΡΟΙ ΤΩΝ ΚΛΑΔΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΞΕΡΩΝ ΧΟΡΤΩΝ ΣΤΙΣ ΑΛΥΚΕΣ

Ο Κος Σόφος Δ. τέως Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της  Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σαρωνικού, βλέποντας το σχετικό δημοσίευμα στον Paraktios, για την εναπόθεση κλαδιών και ξερών χόρτων στις ΑΛΥΚΕΣ, μας τηλεφώνησε και μας ενημέρωσε ότι τα κλαδέματα και τα ξερά χόρτα που είναι συγκεντρωμένα εκεί, θα χρησιμοποιηθούν για της ανάγκες της ΑΣΚΗΣΗΣ DARIUS που είναι η ΠΡΩΤΗ σε Πανευρωπαικό Επίπεδο, ΑΣΚΗΣΗ ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΓΕΙΩΝ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΩΝ ΜΕΣΩΝ υπό την εποπτεία του ΕΜΠ και άλλων φορέων.

Μας είπε επίσης, ότι οι δύο σωροί κλαδιών με υπόδειξη των υπευθύνων του προγράμματος  ενώθηκαν το απόγευμα γιατί η φωτιά που πρέπει να προκληθεί στα πλαίσια της άσκησης, πρέπει να είναι πολύ μεγάλη. Η Άσκηση θα γίνει 17-24  Οκτωβρίου και έχουν ενημερωθεί Αστυνομια,πυροσβεστικη κλπ.

Αύριο πρωί μας υποσχέθηκε να μας στείλει ενημερωτικά έγγραφα ώστε να μπορούμε με τη σειρά μας να διερευνήσουμε το ζήτημα.

Τον ευχαριστούμε θερμά για την ενημερωτική του Παρέμβαση.

ΥΓ. Βεβαίως παραμένει πάντα σε ισχύ ο Νόμος για την Προστασία του Υγρότοπου των Αλυκών και διευρύνεται σε ακόμα περισσότερους φορείς το ερώτημα “ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙΤΑΙ ?”

Categories