ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΚΗΣΗ DARIUS ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΑΛΥΚΕΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ 20-24 ΟΚΤ

Πρόκειται για μεγάλη άσκηση επίδειξης Ιπτάμενων και επίγειων μέσων που διοργανώνεται στις ΑΛΥΚΕΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ από 20 έως 24 Οκτωβρίου 2014, όπως γράφει σχετική ιστοσελίδα στην οποία μας παρέπεμψε  ο κος Σόφος με νεώτερη πληροφόρηση. Η Άσκηση γίνεται από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ και σκοπό έχει να χρησιμοποιηθούν διάφορα μη επανδρωμένα συστήματα που θα υποστηρίξουν στην ΕΡΕΥΝΑ και ΔΙΑΣΩΣΗ σε έκτακτη ανάγκη όπως είναι μία μεγάλη πυρκαγιά.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης επίγεια  ρομπότ θα χρησιμοποιηθούν για  απομακρυσμένη παρακολούθηση, χαρτογράφηση και χημικές μετρήσεις σε ένα επικίνδυνο σενάριο  δασικών πυρκαγιών.

Τρεις mini UAVs ( αεροπλάνο σταθερών πτερυγίων, ελικόπτερο και ένα hexacopter) θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της άσκησης  ως πλατφόρμες για την εναέρια επιτήρηση και παρακολούθηση.

Η άσκηση  διοργανώνεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Gr), σε συνεργασία με τις Ελληνικές Πυροσβεστικές Αρχές. Η επίδειξη συντονίζεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου, με την υποστήριξη από το Αστυνομικό τμήμα της Αναβύσσου, της Τροχαίας της Κερατέας και του γραφείου πολιτικής προστασίας του Δήμου Σαρωνικού.

DARIUS1 DARIOUS3

darius 4 darius 5 darius6 darius7 dar8

http://www.darius-fp7.eu/

 

 

 

Categories