Συνάντηση Δημοτικών Παρατάξεων και φορέων του παραλιακού τόξου στο Λαγονήσι. Σύσταση Συντονιστικού

Η Συνάντηση οργανώθηκε από τη Δημοτική Παράταξη “ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ”  με σκοπό τη συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Παραλιακό Μέτωπο και τη Σύσταση Συντονιστικού οργάνου με εκπροσώπους όλων των παραλιακών παρατάξεων και φορέων που συστρατεύονται απέναντι στη λογική της Πώλησης εκτάσεων και παραλιών στους Δήμους των οποίων μεταβιβάστηκαν εκτάσεις στην”ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ αε”.

Πολλοί φορείς έδωσαν το “παρών” από τον Δήμο Σαρωνικού και από τους Δήμους  3Β, Κορωπίου, Ελληνικού (μεταξύ αυτών και ο τέως Δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης), Καλαμακίου και Γλυφάδας καθώς και ο επιστημονικός Φορέας  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ (ΕΛΚΕΘΕ).   Αίσθηση προκάλεσε η απουσία των  Συλλόγων του Δήμου Σαρωνικού με εξαίρεση την εκπροσώπηση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ και του ΝΟΣ.  Παραβρέθηκαν επίσης αρκετά μέλη της ΟΜΑΔΑΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ  μιάς ομάδας η οποία  ήδη έχει δώσει το στίγμα της με τις δυναμικές παρεμβάσεις στα σοβαρά ζητήματα του Δήμου Σαρωνικού.

Απών και ο Μανώλης Τσαλικίδης, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ¨ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 5+”, εκφράζοντας εμπράκτως τις ενστάσεις  του σχετικά με το οργανωτικό  μέρος της συνάντησης και τις οποίες διατύπωσε με ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ το προηγούμενο βράδυ. Η Παράταξη σαρωνικοσ 5+ , εκπροσωπήθηκε από τον κο Κωνσταντέλο ο οποίος δήλωσε συμμετοχή  στο συντονιστικό που συστάθηκε.

Το συντονιστικό που δημιουργήθηκε και του οποίου τα μέλη θα έλθουν σε επαφή με τις Δημοτικές Παρατάξεις των Δήμων που δεν παραβρέθηκαν ώστε να διευρυνθεί, θα εκδώσει σχετικό Δελτίο Τύπου και σύντομα θα συγκαλέσει νέα σύσκεψη για το συντονισμό των δράσεων που αρχικά θα έχει σκοπό την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ των Δημοτών.

Δείτε την εισήγηση της Αγγελικής Ράπτη (ΡΙΖ.Ε.Σ) ως εισηγήτριας της συνάντησης και  την εισήγηση του κου Γεράσιμου Κορρέ, ερευνητή του ΕΛΚΕΘΕ ο οποίος προσέφερε  υψηλή επιστημονική προσέγγιση στο ζήτημα του Παραλιακού Μετώπου.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΡΑΠΤΗ (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ), ΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΟΡΡΕ

 

Ακολουθεί Ολόκληρη η δίωρη συζήτηση  σε 2 περίπου ωριαία videos

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

VIDEO ΜΕΡΟΣ Α’

VIDEO ΜΕΡΟΣ Β’

 

Categories