Αποκαλύφθηκε η «αποικιακή» σύμβαση για το Ελληνικό

Στη συνέντευξη Τύπου της επιτροπής αγώνα για το Ελληνικό δημοσιοποιήθηκαν οι προκλητικοί όροι της σύμβασης με τη Lamda Development. Στο πλευρό των φορέων και των κατοίκων του Ελληνικού η Περιφέρεια Αττικής.

Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής συντάχθηκε για πρώτη φορά με το κίνημα υπεράσπισης του Ελληνικού και θα παρίσταται, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα του Δημοσίου, στην αυριανή συνεδρίαση του Στ’ κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στο οποίο έχει παραπεμφθεί η υπόθεση μετά την απόφαση-κόλαφο του Ζ’ κλιμακίου που πάγωσε τις διαδικασίες υπογραφής της σύμβασης ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και τη Lamda Development.
Το Τεχνικό Επιμελητήριο από τη μεριά του προανήγγειλε οικονομική μελέτη, σύμφωνα με την οποία η πραγματική αξία του δημόσιου ακινήτου είναι πολλαπλάσια σε σχέση με το τίμημα των 915 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 225 εκατ. είναι προκαταβολή και τα υπόλοιπα θα καταβληθούν σε βάθος δεκαετίας.
Να σημειωθεί ότι μόνον τα ολυμπιακά ακίνητα που βρίσκονται στο φιλέτο των 6.200 στρεμμάτων κόστισαν στους φορολογουμένους 343 εκατ. ευρώ, ενώ ο δήμος κατέβαλε 6 εκατ. για οικόπεδο τεσσάρων στρεμμάτων που θα γίνει παιδική χαρά.
Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ της Χαράς Τζαναβάρα στη σελίδα 37 της «Εφημερίδας των Συντακτών» που κυκλοφορεί

efsyn.gr

Categories