«Δράσεις Δήμου Σαρωνικού για τα αδέσποτα »

Καλύβια, 10-10-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Δράσεις Δήμου Σαρωνικού για τα αδέσποτα »

Ο Δήμος Σαρωνικού και η νέα Δημοτική Αρχή δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση στο θέμα της δημόσια υγείας και ασφάλειας των πολιτών αλλά και στο ιδιαίτερα ευάλωτο θέμα της προστασίας των αδεσπότων ζώων συντροφιάς συνεχίζει τις ενέργειες αντιμετώπισης του τόσο σοβαρού αυτού προβλήματος.

Συγκεκριμένα, σε εφαρμογή του Νόμου 4039/2012 και σε συνέχεια προγραμμάτων που υλοποιούνταν τα προηγούμενα χρόνια στις κοινότητες που τον αποτελούν, ο Δήμος Σαρωνικού και φέτος πραγματοποίησε συντονισμένες δράσεις για τη στείρωση θηλυκών αδέσποτων σκύλων της περιοχής, προχώρησε σε νέα σύμβαση με τον κτηνίατρο κο Κιαπόκα. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας που έχει ως στόχο να επιτευχθεί ο έλεγχος των γεννήσεων και η μείωση του αριθμού των αδέσποτων, καταλυτική είναι η συμμετοχή των εθελοντών φιλόζωων.

Επιπροσθέτως, ο Δήμος προχωρά στη εξεύρεση και σήμανση ειδικών σημείων στα οποία πρόκειται να τοποθετηθούν ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα ζώα. Με την κίνηση αυτή ο Δήμος αποσκοπεί στην αποφυγή κρουσμάτων επιθέσεων από πεινασμένα ζώα, ενώ συγχρόνως συμβάλλει στη διασφάλιση της υγείας των ζώων και την αποφυγή εστιών μόλυνσης καθώς και μετάδοσης ασθενειών.

Στην προσπάθεια αυτή εξαιρετικά πολύτιμη χαρακτηρίζεται η βοήθεια του κ. Αντώνη Συμεντεριάδη, ο οποίος θα προσφέρει δωρεάν τροφές για τα αδέσποτα στους φιλόζωους και τον οποίο ο Δήμος ευχαριστεί δημοσίως.

Η άριστη συνεργασία ανάμεσα στις υπηρεσίες του Δήμου, τους εθελοντές φιλόζωους αλλά και τους ιδιώτες οι οποίοι πραγματοποιούν σημαντικές χορηγίες αποτελεί το θεμέλιο λίθο της επίλυσης του σοβαρού θέματος των αδέσποτων ζώων. Άλλωστε είναι γνωστό ότι παρά τις προσπάθειες κάλυψης των αναγκών από ιδίους πόρους του Δήμου, αυτές δεν θα μπορούσαν να αποδώσουν τα δέοντα χωρίς την εθελοντική συμμετοχή των συμπολιτών μας. Στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος

Σαρωνικού απευθύνει θερμή παράκληση στους δημότες αλλά και τους επισκέπτες να επιδεικνύουν σύνεση και υπευθυνότητα και να μην εγκαταλείπουν τα ζώα συντροφιάς.

Σε μια προσπάθεια επιπλέον ενίσχυσης του προγράμματος προστασίας των αδέσποτων ζώων, ζητάμε την ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών. Όσοι φιλόζωοι και εθελοντές επιθυμούν να βοηθήσουν, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον Δήμο Σαρωνικού στο τηλέφωνο 2299 320341 (κα Λίλη Πεδιώτη).

Categories